szörp

Március óta “fenyegetőzök” a ricotta torta receptjével… Mivel ez egy saját ötletből saját fejlesztésű édesség, akkor még nem éreztem tökéletesnek, de Húsvétra elkészült a 4. verzió, amit családtagjaim – utóbb kiderült nagy örömükre -, 1-1 példányban sikeresen megnyertek a kalács helyett…:) Ez az egyik extra változat, amit Flat Cat leírása alapján elkészített akácvirág szörppel (nálam […]

A hét elején készítettem az idei szörpök egy részét: bodzát és akácot. Tegnap egy fantasztikus fotó és bejegyzés nagyon megtetszett, ez Ízbolygó epres bodzaszörp receptje. Elképzelhetetlen volt, hogy kihagyjam… Nagyon finom! Apró szemű zamatos szamócát vettem, 1 liternyi bodzaszörphöz 30 dkg gyümölcsöt számolva. A szamócát összeturmixoltam, átpasszíroztam és jól összekevertem a szörppel. Mivel tartósítószer eddig […]

Évek óta, minden tavasszal üvegbe zárom a bodza zamatát, illatát. Nem csak szörpként, de fagyiként is kitűnő, mint ahogy sütemények, kompótok ízesítéséhez is. Amennyiben marad… Idén egy újdonsággal bővült a szörp repertoárom, Flat Cat oldalán találkoztam az akácszörppel, gyermekkori emlékek idézésére ebből is készült. Szerintem sokan vagyunk, akik rajongunk a nyers akácvirág ízéért, persze fogyasztás […]

A nyár első ízei

május 23 , 2009by Felholany

Hosszú volt a tél, hideg és színtelen. Nem szeretem a szürkeséget. Nincsenek színek, nincsenek napsütötte ízek. Kedvenc könyvem újra-újraolvasásával vártam a fényt, az első piros epreket, a piaci csatangolásokat, a zöldségek illatát, és végre itt van! A vitaminhiányos tél után boldogan vetettem bele magam az eperülteténybe, teleszedve kosárkáimat a zamatos-, illatos-, mámorító eperszemekkel. Nem! Nem […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top