spárga

Tavaszi szín- és ízkavalkád. Néhány gömbcukkini, egy kevés spárga, ropogósra sült sonkaszelet, tükörtojás, ízlés szerinti zöldség, saláta, némi szósz és már készen is van a cukkiniburger. Ezt a fajta cukkinit én általában tölteni szoktam valami húsos vagy zöldséges keverékkel és forró sütőben megsütöm, de a kellemesen nyári hőmérsékletre tekintettel nem volt “kedvem” a lakást tovább […]

Idei spárgák utolsó előtti spárgás receptje. Tudom, nem vagyok ezzel egyedül, aki így imádja ezt a szépséges zöld (vagy fehér, de én az elsőre esküszöm) színű finomságot és mivel a szezon elejéről lemaradtam, belehúzok most így a végére. Eredetileg a spárgafejeket szerettem volna belegyömöszölni a gömbcukkinimbe, de mint a kép is bizonyítja, ezt nem sikerült. […]

Tavasz. Színek. Zöld. Harsogóan zöld. Friss. Roppanós. Ropogós. Sós. Nassolós. Mert egyszerűen jó.  Burkolt. Csomagolt. Sajttal szórt. Sózott. “Beburkolt”. Hozzávalók: / 6 csomag 2 db réteslap 12 szál zöldspárga 6 szelet “leheletvékony” feketeerdő sonka / parasztsonka 1 tojás reszelt parmezán lenmag só olívaolaj A sütőt előmelegítem 200 fokra. 2 db réteslapot (egymásra fektetve) hosszában félbevágok, […]

Noha nem vagyok éppen egy nagy húsevő, ilyen hűvös-esős napon mégis jól esik feldobni vele egy egyszerű spárgás tésztát. A hentesem kitűnő nagyon vékony bélbe töltött kolbászkákat készít 3 ízben: hagyományos, bajor és mexikói. Csak kinyomom a húst a bélből, pici golyókat formázok és forró serpenyőben aranypirosra sütöm. Egy ilyen kész hozzávalóval 12 perc alatt […]

4 év után újra a saját konyhámban! 🙂Kések, fakanalak sorba állítva, fűszeres fiók feltöltve, kiegészítve újdonságokkal, minden ragyog. A jól végzett munka örömére és a farkaséhség csillapítására egy gyors sonkás frittata szendviccsel jutalmaztam magam. Hozzávalók: 2 szendvicshez: 4 tojás2 ek. (mandula) tejszín2-3 ek. reszelt parmezán1 kk. friss kakukkfű1 szál újhagyma felszeletelvesó, bors, olívaolaj vagy kókuszzsír […]

Mi jobb dolog történhetne néhány szál hűtőben felejtett zöldspárgával mint hogy frittata készüljön belőle? Persze biztosan sok egyéb más is, de számomra most ez volt a “leg”. Néhány szem újburgonya, az utolsó hullámban beszerzett medvehagyma és kész a gyors ebéd vagy vacsora. A medvehagyma idei nagy sikerére tekintettel került a fagyasztóba “ínségesebb” időkre, de néhány […]

A természeti népeknél a megnövelt potencia a törzsfőnök hatalmát volt hivatva kifejezni. Tekintélye ugyanis attól is függött, hány nőt tud egymás után kielégíteni. Később az afrodiziákumok inkább orvosi célt szolgáltak: az impotencia vagy frigiditás gyógyítására, a meddőség leküzdésére. Ma mindkét célra alkalmazzák: szerelmi serkentőként és a potenciazavar megszüntetésére is. Mustár: a mustármagnak ősidőktől fogva potencianövelő […]

Vannak olyan esték – amikor gasztroblog ide-, vagy oda, nem jut el az étel a fotózásig… Az okok tárháza széleskörű: éhség, türelmetlenség, borús-felhős időjárás, fáradtság, ha nem úgy sikerül valami, vagy ha éppen túl jól sikerül valami. Ez utóbbi esetben a kóstolási fázisban elpárolog a fotózás alanya, mint ahogy ennek a tésztának az első két […]

Feldolgozási fázisba kerültek a ma beszerzett finom zöldségek. Ha nincs mit előkapni a hűtőből, akkor nehéz alkotni, ha pedig dúskálok a finomságokban, akkor meg az a probléma… Időnként úgy érzem, hogy saját magamhoz is térkép kellene… Végül az enyhén túllocsolt, utolsó óráit élő cserepes petrezselyem adta meg az irányt. És az a gomba irányú vonal, […]

Nem véletlen, hogy nem teszek fogadalmakat. Sem szilveszterkor, sem születésnapkor, sem semmikor. Nálam ez nem működik. Annyira nem, hogy a tegnapi elhatározásom, mi szerint a héten esténként nem eszek tésztát, vagy olívás kenyeret, vagy egyáltalán semmiféle kenyeret, ma meg is bukott… A fogyókúrát eddig hírből sem ismertem (tuti most sokan dobálják felém a köveket…), illetve […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top