sós

A húsvéti sonka mellé azoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket és az ízeket! Tele meglepetéssel, ugyanis a gombócok közepébe mindenféle finomságot elrejthetünk, ami éppen adódik otthon. Frissen, melegében mindenki “téphet” magának egy gombócot a sonka és a tojás mellé. Elkészíteni is jó játék, meg enni is! Húsvétkor nyugodtan lehetünk egy kicsit hedonisták! 🙂 Hozzávalók: (egy […]

Só gyűjteményem egyik darabja ez a hibiszkusz-kókusz ízesítésű só. Gyűjtöm a különlegességeket, az ízesített, extra fűszerekkel gazdagított példányokat. Egy ideig nem tudtam, hogy ezt mihez is használjam pontosan, de tökéletesen passzolt natúr csirkemellhez ugyanúgy, mint ehhez a sós-sajtos ropogtatnivalóhoz. Szerencsére nálunk is elérhetőek ilyen különlegesebb ízesítések kulináris boltokban, merjünk kísérletezni velük! Hozzávalók: 1 csomag levelestészta […]

Ha van otthon ajvár. Ha nincs, helyettesíthető krémsajttal is, de hamarosan hozok majd saját készítésű receptet, ugyanis kimerítettem a tavalyi készletet. Szeretem ezt az üvegbe zárt nyár ízét, ami sült kápia paprikából, sült padlizsánból és fűszerekből áll. Sok gyors étel elkészítéséhez jöhet jól, szoktam kenni szendvicsbe, remek tésztákhoz sok sajttal, raguk- húsok ízesítésére, vagy ehhez […]

Elvesztem Olaszország “bugyraiban”, mind utazásilag, mind gasztronómiailag. Gyanítom, hogy annak idején a gólya GPS berendezése elromolhatott, ezért landoltunk egy másik országban. Nem mintha itt nem érezném jól magam, sőt! De igazán feltöltődni mégiscsak ott tudok. Imádom a dallamos nyelvet, imádom, ahogy az olaszok tudnak élni, szeretni és enni. LA DOLCE VITA. Itt nem (csak) az […]

Bármennyire is szeretek főzni, időnként nekem sincs kedvem túlbonyolítani a dolgokat. Hét közben esténként nem állok neki husit szuvidálni és bonyolultabb recepteket elkészíteni sem. (Bár tehetném!) Ilyenkor megelégszem valami olyannal ami csak pár perces előkészítést igényel és amíg “befejezi” önmagát, marad idő egy kis porszívózásra, vagy egy pár oldal elolvasására az éppen soros könyvből. Nekem […]

Tavasz. Színek. Zöld. Harsogóan zöld. Friss. Roppanós. Ropogós. Sós. Nassolós. Mert egyszerűen jó.  Burkolt. Csomagolt. Sajttal szórt. Sózott. “Beburkolt”. Hozzávalók: / 6 csomag 2 db réteslap 12 szál zöldspárga 6 szelet “leheletvékony” feketeerdő sonka / parasztsonka 1 tojás reszelt parmezán lenmag só olívaolaj A sütőt előmelegítem 200 fokra. 2 db réteslapot (egymásra fektetve) hosszában félbevágok, […]

Önként vállalt glutén- és laktózmentes életmódom egyik nagy “hiánycikke” volt egy jó kis sajtos-ropogós nasi. Szerencsére nem vagyok édesszájú, úgyhogy az a vonal nem nagyon izgat, ezért ha egy szelet sütire vágyom, inkább megveszem készen. Sok remek cukrászda van ma már, akik kínálják az alternatívát is a speciális étrendre kényszerülőknek! 🙂  Bezzeg a leveles tésztás […]

1 éve tartó spenót és céklafogyasztási tilalmam hivatalosan is fel van oldva! 😉 Nehéz volt mert mindkettőt nagyon szeretem, de becsületesen betartottam a figyelmeztetést. Most viszont rohantam a piacra friss spenótért és bébicékláért.  Ennek a rétesnek egy változatát gyakran ettük Ausztriában, nagyon szerettem, most kicsit átalakítva készítettem. Krémes kecskesajttal, mozzarellával, friss édes paradicsommal, ropogósra sütött […]

                                      Hatmagvas, egészen pontosan: rozs, búza, köles, árpa, zab és hajdina keveréke. Bio termék, nem is itthon vásároltam, de egészen biztosan itt is kapható, vagy házilag előállítható. Ránézésre egyenlő arányban van benne mindegyik szereplő… 🙂 Egészségmegőrzésünk szempontjából […]

Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top