pite

Az elmúlt napokban megosztottam Veletek 7 különböző sós-pite receptet. Jöjjön most a legújabb, Húsvéti verzió. Medvehagymával, tavaszias ízekkel, ibolyamező közepén. Tagadhatnám, hogy szeretem a pitét? Nem, de nem is akarom. 🙂 Praktikussága mindent visz, ízesítésének csak a fantáziánk szab határt. Tökéletes langyosan egy beszélgetős-baráti ebédhez, uzsonnához egy pohár jéghideg rosé vagy fehérbor társaságában, de remek […]

húsvétra várva

április 16 , 2019 by Felholany

Ki számolja mennyit kell még aludni Húsvétig? 🙂 Változtattok a menün és kicsit kísérletezgettek új receptekkel, vagy a család ragaszkodik a jól bevált ünnepköri ételekhez? Én bevallom, nálunk a húsvéti pite hagyomány, de minden évben másképpen készítem el. Lényeg, hogy legyen! Húsvétig hozok Nektek egy új pite receptet, illetve egy tökéletes desszertet a locsolóknak, addig […]

Ha vasárnap, akkor pitenap. 😉 Ez az az étel, ami tökéletes melegen/langyosan is éppúgy mint hidegen. Megúszós másnapokon, illetve amikor ilyent tervezek főzés szempontjából, tökéletes egy maradék szelet egy kis salátával. Bevált receptem van a tészta elkészítéséhez, most viszont glutén- és laktózmentes variációban készült Szafi reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható lisztkeverékével, amit sós ételekhez […]

Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő. Hozzávalók: csirkemell 2 db bébi cukkini 1 […]

Szilvás-tejfölös pite

október 11 , 2016 by Felholany

Van úgy, hogy nagyon nem bírok magammal és szeretném megtölteni a lakást édes illattal. Azonnal. Ebbe pedig nem fér bele, hogy lesétáljak a boltig a néhány hiányzó hozzávaló beszerzéséhez. Türelmetlen vagyok. Meg elszánt is.Kipakolom a hűtőből ami van és még kicsit keresgélem azt, amiről biztosan tudom, hogy úgysincs ott…hátha mégis.Nem találom fel az év receptjét, mégis […]

Péntekre (az utolsó munkanapomra) készült – többek között – ez a pite kedves (volt) kollégáimnak… 🙂 Olyan finomságokkal szerettem volna készülni amik bírják a szállítást és élvezeti értéküket nem rontja az előző esti elkészítés. Limaránál olvastam ennek a pitének a receptjét, és már akkor tudtam, hogy előbb vagy utóbb ez is sorra fog kerülni… Ő […]

Hetek óta ábrándozok erről a süteményről, pontosabban a cseresznyés változatáról, amit már tavaly is megsütöttem – nem is egyszer. Valahogy az idei cseresznyéről sikerült rendesen lecsúsznom, mert vagy még nagyon drága volt, vagy pedig már nagyon drága volt. Majd végül az utolsó kísérletnél, amikor elfogadható áron jutottam a gyümölcshöz és bőszen magozni kezdtem, találkoztam valakivel, […]

Imádom ezeket a hónapokat, dömping van zöldség- és gyümölcskínálatban egyaránt, én pedig nem tudok nemet parancsolni magamnak a zöldségesnél. Piacra hetek óta nem jutottam ki, de néhány hét múlva egy hosszabb (hosszú) szabadság alatt lesz lehetőségem minden lemaradásomat pótolni. 🙂A tavalyi lehetőségekhez képest idén már gond nélkül lehet találni sárga színű cukkinit is a polcokon, […]

Lassan helyet kell csinálni a fagyasztóban az idei gyümölcsöknek, zöldségeknek. A hetek óta tartó esőzés miatt az eper lassan szezonja vége felé ér… Nagy bánatomra. De jön a cseresznye, amiből fantasztikus tejespitét készítek majd, a meggy, a sárgabarack, amik nagyrészt morzsás sütiben végzik majd. De az őszibarack, szilva, szeder, málna, szőlő sem elhanyagolandó. Mind-mind tökéletes […]

Szívem egyik vágya volt ez a kétrészes pitesütő. 4 különböző méretű kerámia formám már van, de egy ilyen, aminek kivehető az alja, na ez még hiányzott… 🙂 Most már ez is kipipálva, jöhetett a tesztelés. Több saját receptemet dolgoztam össze, az alap a spenótos-fetás volt. Került még bele egy fél csirkemell, és a tészta összeállításánál […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top