Olaszország

Elvesztem Olaszország “bugyraiban”, mind utazásilag, mind gasztronómiailag. Gyanítom, hogy annak idején a gólya GPS berendezése elromolhatott, ezért landoltunk egy másik országban. Nem mintha itt nem érezném jól magam, sőt! De igazán feltöltődni mégiscsak ott tudok. Imádom a dallamos nyelvet, imádom, ahogy az olaszok tudnak élni, szeretni és enni. LA DOLCE VITA. Itt nem (csak) az […]

Bármennyire is szeretném megszeretni a telet, nehezen megy… Szép a hó amíg ropog az ember csizmája alatt, vakítóan világos, jó kedvre derítő… Jó érzés egy korcsolyázás után pirosra fagyott arccal megölelgetni egy bögre forró teát vagy forralt bort. Biztosan fantasztikus élmény lehet síelni is. 😉 Nem vagyok türelmetlen, hagyok még időt a télnek, hiszen inkább […]

Egyszer volt, hol nem volt egy gasztroblogger aki boldogan élte az életét fehér húsok és halak társaságában. Mígnem gondolt egy nagyot, elindult világot látni, aminek a végén Olaszország egyik legszebb részébe, Toszkánába meg is érkezett. Mennyei boldogsággal falta a pizzákat, kenyereket, sajtokat és mindig éhesen járta a piacokat. Már az első pillanatra feltűnt egy árus […]

Radicchio carpaccio

április 03 , 2012by Felholany

Tavasz! Tavasz illat a levegőben… Tavasz a konyhában… Tavasz a piacon…  Az őszi hónapok mellett az éledő tavasz a másik nagy kedvencem. Színpompás kavalkád a szürke téli hónapok után. Bár én most nem panaszkodom, mert igen színes téli hónapok állnak mögöttem. Észak-Olaszországban töltött közel 365 napom eredménye: több kilónyi(!) recept – ebből tucatnyi családi recept; […]

Életre szóló élményekkel és több kilónyi családi recepttel 1,5 év után ismét lehorgonyoztam Budapesten. Néhány nap után már tudom, hogy ez csak egy ideiglenes állapot.  Aki már belekóstolt Olaszországba, az pontosan tudja miről beszélek, aki pedig még nem, annak az elkövetkező hónapokban igyekszem betekintést nyújtani e csodás ország északi részének (Dolomitok/Dél-Tirol) konyhaművészetébe. Persze teszek majd […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top