Elvesztem Olaszország „bugyraiban”, mind utazásilag, mind gasztronómiailag. Gyanítom, hogy annak idején a gólya GPS berendezése elromolhatott, ezért landoltunk egy másik országban. Nem mintha itt nem érezném jól magam, sőt! De igazán feltöltődni mégiscsak ott tudok. Imádom a dallamos nyelvet, imádom, ahogy az olaszok tudnak élni, szeretni és enni. LA DOLCE VITA. Itt nem (csak) az […]
Olaszország
Cukkínivel, mozzarellával töltött kenyér ropogós bacon kockával
április 23 , 2017by Felholany
Téli reggeli – nyári álom
január 24 , 2016by Felholany
Bármennyire is szeretném megszeretni a telet, nehezen megy… Szép a hó amíg ropog az ember csizmája alatt, vakítóan világos, jó kedvre derítő… Jó érzés egy korcsolyázás után pirosra fagyott arccal megölelgetni egy bögre forró teát vagy forralt bort. Biztosan fantasztikus élmény lehet síelni is. 😉 Nem vagyok türelmetlen, hagyok még időt a télnek, hiszen inkább […]
Ropogós malacsült Toszkán módra
szeptember 28 , 2014by Felholany
Egyszer volt, hol nem volt egy gasztroblogger aki boldogan élte az életét fehér húsok és halak társaságában. Mígnem gondolt egy nagyot, elindult világot látni, aminek a végén Olaszország egyik legszebb részébe, Toszkánába meg is érkezett. Mennyei boldogsággal falta a pizzákat, kenyereket, sajtokat és mindig éhesen járta a piacokat. Már az első pillanatra feltűnt egy árus […]
Radicchio carpaccio
április 03 , 2012by Felholany
Tavasz! Tavasz illat a levegőben… Tavasz a konyhában… Tavasz a piacon… Az őszi hónapok mellett az éledő tavasz a másik nagy kedvencem. Színpompás kavalkád a szürke téli hónapok után. Bár én most nem panaszkodom, mert igen színes téli hónapok állnak mögöttem. Észak-Olaszországban töltött közel 365 napom eredménye: több kilónyi(!) recept – ebből tucatnyi családi recept; […]
Életre szóló élményekkel és több kilónyi családi recepttel 1,5 év után ismét lehorgonyoztam Budapesten. Néhány nap után már tudom, hogy ez csak egy ideiglenes állapot. Aki már belekóstolt Olaszországba, az pontosan tudja miről beszélek, aki pedig még nem, annak az elkövetkező hónapokban igyekszem betekintést nyújtani e csodás ország északi részének (Dolomitok/Dél-Tirol) konyhaművészetébe. Persze teszek majd […]
Legutóbbi hozzászólások