medvehagyma

Az elmúlt napokban megosztottam Veletek 7 különböző sós-pite receptet. Jöjjön most a legújabb, Húsvéti verzió. Medvehagymával, tavaszias ízekkel, ibolyamező közepén. Tagadhatnám, hogy szeretem a pitét? Nem, de nem is akarom. 🙂 Praktikussága mindent visz, ízesítésének csak a fantáziánk szab határt. Tökéletes langyosan egy beszélgetős-baráti ebédhez, uzsonnához egy pohár jéghideg rosé vagy fehérbor társaságában, de remek […]

Még egy utolsó medvehagymás recept az üveg aljáról. A medvehagyma pesto-s üveg aljáról. 😉 Aztán véget is ért a szezon. Ha elég gyors leszek, akkor még két csokornyi medvehagymát találok, rendelek, varázsolok, hogy az egyikből pesto legyen, a másik pedig csíkokra szeletelve mehessen a fagyasztóba ínségesebb időkre. Akkor elég csak egy kicsit kivenni és az […]

Ebben a bejegyzésemben már meséltem a medvehagyma pesto-ról, meg arról, hogy milyen jól jön zűrös hétköznap estéken, amikor nagyon nincs időnk, de mégis valami finomsággal kényeztetnénk magunkat és családunkat. Csak “kikapom” a hűtőből a medvehagyma pesto-val feltöltött üvegemet és amíg a sütő felmelegszik, elő is készítem. Túlzok, mert harmadannyi idő alatt előkészítem, mint amíg a […]

Mennyire ki voltam már éhezve ezekre a friss ízekre! A medvehagyma volt az első, amit már nagyon vártam, de jön majd a zöldspárga mánia is! 🙂 Pestot nem csak hagyományosan bazsalikomlevélből fenyőmaggal lehet készíteni, de sok más levélből is. Korábban készítettem reteklevélből, petrezselyemből és nem csak fenyőmaggal, de pirított mogyoróval, dióval és bármilyen olajos maggal […]

Hol volt hol nem volt…. majd egy évvel ezelőtt beköltözött három különleges csomag laosi rizs egy Budapest környéki vidéki konyhába. Az egyikük pink színben, másikuk feketében, míg a harmadikban felbukkant a fehér és törtfehér rizsszemek között néhány szem fekete is. (Történetünkben szerepe lesz még annak, hogy sokkal kisebb arányban vannak jelen a színes szemek mint […]

Bármerre is járjak a világban, legszívesebben mindig a saját konyhámban sütök és főzök. 4,5 hónap után újra itthon és új hobbimnak köszönhetően nem csak néhány pár (jó néhány pár….) cipővel, hanem fűszerekkel is gazdagon megpakolva érkeztem haza. Nőből vagyok, vásárolni is szeretek, talán ott térek el az átlagtól, hogy egy nagyobb élelmiszerbolt, fűszeres, húsbolt, zöldséges […]

Noha nem vagyok éppen egy nagy húsevő, ilyen hűvös-esős napon mégis jól esik feldobni vele egy egyszerű spárgás tésztát. A hentesem kitűnő nagyon vékony bélbe töltött kolbászkákat készít 3 ízben: hagyományos, bajor és mexikói. Csak kinyomom a húst a bélből, pici golyókat formázok és forró serpenyőben aranypirosra sütöm. Egy ilyen kész hozzávalóval 12 perc alatt […]

Most kivételesen nem konkrét recept következik. Csupán egy alternatíva, hogy a tortilla lapok nem csak megtöltve és becsomagolva, vagy kencékhez tunkolásra lehetnek jók. Hétvégi fagyasztó leltárt követően bukkantam egy fél csomag tortilla lapra. Vasárnap reggelire omlettel és zöldségekkel felcsavarva készült, ma – hűen a hétközbeni türelmetlen gyors vacsora szellemében – “pizza” lett belőle. És tényleg […]

Végeláthatatlan a medvehagymás receptek sora a blogokon. Szezonja is van, egészséges is, finom is, zöld is… Tegnap olvastam Flat-Cat oldalán a medvehagymába tekercselt / csomagolt kreációkat, és gondoltam összehozom a dolgot halas variációban. Mivel a medvehagyma illatában és ízében is a fokhagymára hajaz, a hal pedig jó barátságban van – legalábbis nálam – a fokhagymával, […]

Hirtelen felindulásból és nagy mennyiségű medvehagymából született meg a muffin ötlete. Az idei tavasz első nagy kedvence nálam a medvehagyma, melyből többek között készítettem már pizzát, diós pesto-t, vajkrémet és zöldséges tésztába is került belőle. Az alap tészta egy jól bevált tejfölös-joghurtos, omlós és lágy tészta. Megunhatatlan és abbahagyhatatlan. Eteti magát. Hozzávalók: 28 dkg liszt2 […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top