leves

Azért nem írom, hogy PHO leves, mert nem az. Bár látszatra mintha, ezért lehetne „Rita féle PHO leves” is, de én inkább csak egy vitaminokban gazdag zöldséglevesnek nevezném, mert a zöldségek mindegyike nyersen kerül a forró levesbe tálaláskor, így csak minimálisan veszítenek a vitamintartalmukból. Mindennek alapja egy adag maradék húsleves (vagy erős zöldségleves) a hétvégéről. […]

Gazdag, krémes leves a hűtőben fellelt maradékokból. Bevallom, én viszonylag ritkán főzök levest, bár egy jó tyúkhúsleves azért engem is levesz a lábamról. 🙂 Míg annak az elkészítéséhez órákban mérhető az idő, ez a medvehagymás-rukkolás burgonya krémleves 20 perc alatt elkészült. Csupa olyan dolog került bele, ami a hűtőben vagy a fagyasztóban pihent. Medvehagymából én […]

Néhány éve a barátnőmnél ettem egy nagyon finom cukkini krémlevest. A harmadik kanál után azonnal mondtam, hogy ennek a receptjét azonnal kérem! Ő nevetve csak annyit mondott: „De hiszen ez a Te recepted!” 🙂  Ritkán fordul elő, hogy egy saját receptemet még egyszer ugyanúgy el tudjam készíteni vagy ugyanúgy sikerüljön. Valamit vagy elveszek belőle, vagy […]

Bármerre is járjak a világban, legszívesebben mindig a saját konyhámban sütök és főzök. 4,5 hónap után újra itthon és új hobbimnak köszönhetően nem csak néhány pár (jó néhány pár….) cipővel, hanem fűszerekkel is gazdagon megpakolva érkeztem haza. Nőből vagyok, vásárolni is szeretek, talán ott térek el az átlagtól, hogy egy nagyobb élelmiszerbolt, fűszeres, húsbolt, zöldséges […]

A jóféle sáfrány bibéje vörösesbarna, aromás illatú, kesernyés fűszer, az ételt aranysárga színre festi. Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére. A monda szerint, amikor Zeusz Hérával tartotta menyegzőjét, sáfrány nőtt az ágyuk körül és még a főisten is megittasult az illattól. A sáfrány ma is sok helyen örvend az afrodiziákum […]

Talán leves, talán ital de kétségkívül a nyár egyik slágere. A hozzávalókon, egy turmixgépen és némi fantázián túl nagyobb előkészületet nem kíván. Még a tűzhelyet sem kell hozzá bekapcsolni… Picit merészet gondoltam, és egy kis feketeribizlis krémlikőrt lottyintottam hozzá. Bár nem jelentős az alkoholmennyiség, fogyasztása csak 18 éven felülieknek ajánlott! 🙂 Hozzávalók: (2 személyre) 0,6 […]

Egy újabb első, minden értelemben. Kóstolásban és készítésben is. Nem hogy nem készítettem még gazpacho-t, de eddig még nem is kóstoltam… Nagy hiba volt. A hirtelen jött nyár visszavett az én konyhabeli lendületemből is. Fel sem merül, hogy valamit süssek, de még a főzést is kétszer meggondolom. Enni viszont kell, valami hűsítőt és mivel fagylalttal […]

Leves nélkül nálam nem áll meg az élet, viszonylag ritkán készítek. Ha mégis, akkor vagy krémleves, vagy húsleves, vagy pedig sűrű-zöldséges, általában tárkonyos raguleves formájában. A sárgaborsót kifejezetten szeretem, jó alkalom, hogy a borsszórómat alaposan „megtekerhessem”… Még valamikor januárban vettem egy doboznyit, ami zöld színű lett mire hazaértem. Valójában már a boltban is zöld volt… […]

Ismét egy krémleves azon elhatározásból, hogy minden elérhető zöldségből kipróbáljam, végigfőzzem a sort. Ezúttal a karfiol a soros, és Palócprovence valamint az Ő Francia karfiol krémlevese volt az ihlető. Persze picit most is változtattam az adott recepten, hiszen tejfölt elfelejtettem venni és ennek hiányában, illetve mert a tejszínt nagyon kedvelem, ez utóbbival krémesítettem a levest. […]

Még január elején készült ez a leves, a karácsonyi párolt brokkoli „maradékaként” – a szár felhasználásával. Több helyen is olvastam, például itt, hogy a brokkoli szára meglepően brokkoli ízű… (Ami már a karfiol száráról nem mondható el… szerintem.) ezért lefagyasztottam, hogy majd jó lesz valamire… Garffyka VKF! kiírásának, mely XXXI. a sorban és az Újrahasznosítva, […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum