laktózmentes

Az egyik “Pancs”- olás végeredménye, amikor egy fél kosárnyi különböző méretű, formájú, színű bébi cukkinit szereztem be, sok esetben virággal együtt. Falatnyi apróság, inkább csak előételnek, vagy köretnek hasznosítható (leszámítva az én mini étvágyamat, ahol ez főételnek is elegendő). A gömbök bármivel tölthetőek, sajtkrémmel, ízesített túróval, darált husival, tonhallal, tojással, stb… Hasonlót már készítettem a […]

Uncsi már a rántott cukkini, a töltött cukkini és a cukkini curry is. Valami újat és gyorsat szerettem volna. Manapság mindent tekerek, csigává alakítok, miért éppen a cukkini maradna ki ebből? 😉 Vékonyra szeletelés után egy kis grillezés és máris tölthető, csavarható. CU diétába passzol, mivel a sonka levegőn szárított és nem füstölt, a sajt […]

Ha van otthon ajvár. Ha nincs, helyettesíthető krémsajttal is, de hamarosan hozok majd saját készítésű receptet, ugyanis kimerítettem a tavalyi készletet. Szeretem ezt az üvegbe zárt nyár ízét, ami sült kápia paprikából, sült padlizsánból és fűszerekből áll. Sok gyors étel elkészítéséhez jöhet jól, szoktam kenni szendvicsbe, remek tésztákhoz sok sajttal, raguk- húsok ízesítésére, vagy ehhez […]

panna cotta tonkababbal

augusztus 29 , 2017by Felholany

  Ha olasz desszertről van szó, általában meg lehet győzni… 🙂 Tavaly nyáron, olaszországi kalandozásaim alkalmával többször, több helyen teszteltem, de hibát sehol sem találtam. Ettem eperszósszal és friss gyümölcsökkel, karamell- vagy kávékrémmel, esetleg csupaszon, ez a krémes, hideg és “remegős” desszert annyira csábító, hogy néha itthon is rabjául esek. Könnyen bevethető édesség a forró […]

Tobzódás a színekben, tobzódás az ízekben. Ez a nyár adottsága, aminek minden pillanatát ki kell használni! A dinnyeszezon kellős közepén járunk, van minden: sárgadinnye, cukordinnye, mézdinnye, gáladinnye, piros- és sárga húsú görögdinnye maggal és mag nélkül. Úgy is jó enni, hogy a könyökünkön folyik az édes lé, meg úgy is, hogy elegánsabb módon felkockázva tálkából […]

Alapvetően francia desszert, nálam most sós kivitelben, olaszos ízekre hangolva, Budapesten. Azt hiszem, ezzel a receptemmel sem a magyaros konyha híveinek járok a kedvébe, de szabadságom utolsó napjaiban még van idő a kísérletezgetésekre, jövő héttől úgyis marad az este gyorsan elkészíthető, dobozolható napi ebéd. Egy ideje nem kívánom az édességet, hiába állok hosszú percekig egy […]

Egyetértek Fördős Zével abban, hogy ez a koviubis tésztasaláta bizony tényleg ütős, meg még finom is! A kovászos uborkával való kapcsolatom alig 3 hetes múltra tekint vissza, így azt nem mondhatom, hogy hűűűű tényleg, így is el lehet készíteni, mert nekem aztán most minden új. De egyébként tényleg! Hát így is el lehet készíteni! Keményen […]

Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben. Nyilván én is […]

  Avagy van élet a rántott tökön túl. Jó kis vega étel, meg belefér egy colitis diétába is. (Nem mellesleg a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással is bír.) Nem vitatom, én is imádom a frissen sült, ropogós rántott tököt, de vannak esetek, amikor ez nálam szóba sem jöhet. Forró nyári melegben, amikor áll a levegő és esély […]

  Harmadik nekifutásom gluténmentes pizza terén. Az elsővel ölni lehetett volna, olyan “masszív” lett, a kukában végezte. 🙁 A második variáció rizslisztből – bár elfogyott, de még mindig nem volt méltó arra, hogy felkerüljön a blogra. 😉 Harmadikként NoCarb próbálkozás Mozdulj Anyu! receptje szerint íme, itt olvasható! 🙂 35 éve tartó főzési szenvedélyem és rutinom […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós főétel fűszer fűszernövény gabona gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top