köret

Semmi csavar, semmi trükk. A maga egyszerűségében egy sós palacsinta.  Mostanában úgy alakult az időbeosztásom, hogy kitolódott az ebédidőm 14-15 óra közöttre amikor már nem csak az az érzés kerülget, hogy “hát tudnék valamit enni”, mindinkább az “egy lovat is meg tudnék enni” óhaj. Ilyenkor csak valami nagyon gyorsan elkészíthető ebéd jöhet szóba. Mint például […]

Gyakran éppen konyhai nagytakarítás után jut eszembe valami sült csirkés recept és mivel nincs kedvem újra kezdeni a sikálást…. a sütőpapírban, serpenyőben való sütés jó alternatíva erre. A konyha is tiszta marad és én sem mondok le a kedvenc falatokról. 🙂 A csirkemellet a frissen beszerzett narancsos borssal, némi sóval és sültekhez való fűszeres magkeverékkel […]

Lila sárgarépa

július 26 , 2014by Felholany

Vetettem és “arattam”… 🙂 A kis gömböc alakú répák hihetetlenül édesek, a kívül lila-majdnem fekete, belül pedig sárga szintén így került ki a földből, inkább állagában másabb kicsit a hagyományosnál, de ez is édes. Gőzben párolás után forró vajon átpirítva friss petrezselyemmel igazi ízélmény szemnek és szájnak! 🙂(A magokat az egyik hazai nagyáruház legalsó polcán […]

Nincs még érkezésem nagyobb volumenű főzésekre és mivel a piacon igen nehezen tudok ellenállni a zöldségeknek és gyümölcsöknek ezeket részesítem előnyben. Időnként sikerül nagyobb mennyiséget bevásárolni mint ami reálisan elfogyhat így most karfiolt eszem 2-3 napig… Jobban körülnézve lapult még mellette egy fél édesburgonya és egy fél csokornyi kapor is. Friss harcsafilét vásároltam, persze ebből […]

Amilyen hosszú a cím, annyira rövid lesz a hozzá tartozó leírás. (Receptnek azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezném…) Nincs mit cifrázni rajta, mert nagyon egyszerű. Ráadásul igen kevés időt töltök mostanában a konyhában, és akkor is próbálok valami gyorsat készíteni… A ritkán készített dolgok közé tartozik a rántott hús. Ennek egyik oka, hogy nem vagyok […]

Joghurtos céklasaláta

szeptember 03 , 2010by Felholany

A spenóttal ellentétben a céklát már menzás koromban is megettem. Azt a hagyományos, ecetes változatot, noha a köménymagot mindig kipiszkáltam belőle… Annyira azért nem szerettem, hogy magam is reprodukáltam volna a konyhában… Néhány éve a háziorvosom vashiányt állapított meg nálam (ami aztán a következő ellenőrzésnél már nem volt igazolható), így sok más egyéb mellett a […]

A hideg nyári saláta “téliesítése” hűvösebb napokra. Bár már újra látszik, hogy talán mégis nyár van és még nem az ősz kopogtat, a héten jólesett ez a kellemesen csípős saláta. Kicsit depresszív volt számomra a 18 fokos július napjait megélni, ezért lelkemnek is és testemnek is élmény volt ez a vacsora. Figyelj Nyár! Én még […]

Néhány hete egyik kedvenc online recepteskönyvemben olvasgattam – egészen konkrétan padlizsános ételeket kerestem -, amikor találkoztam a sumac nevű fűszerrel. Bevallom őszintén, hogy eddig még csak nem is hallottam róla… “A sumac döntően a török, libanoni, görög konyhában használt fűszer, melyet egy a szömörcefélék családjához tartozó növényből állítanak elő. Sötétbordó színű, nálunk őrleményként árusítják. Az […]

“Egyszer egy tavaszon provence-i házában főzni tanultam Simone Becktől. Tisztán emlékszem minden szavára. Volt ott egy diák, egy szakács-oktató, valami vendéglátó-ipari iskola tanára, aki örökké a dolgok “technikájára” volt kíváncsi, és Simca minden szavát leírta a noteszébe, folyamatosan jegyzetelt. A többi négy diákot sokkal jobban érdekelte, hogy milyen lett az íze az ételnek, amelyet Simca […]

Kata, a soros VKF! házigazdája arra buzdított bennünket, hogy rakjunk tüzet a szabadban. Mivel mostanában nem volt lehetőségem kerti sütögetésbe csöppenni, kert, telek, erkély, stb. hiányában a menekülő útvonalra kényszerültem, jobb híján a konyhában sütögettem. Tüzet természetesen nem raktam, néhány hete már produkáltam a füstöt szomszédaim nem kis ijedtségére, így (tűz)biztonságos terepen maradtam. Előző lakásomban […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top