kenyér

Caponatát enni nem csak nyáron lehet, de nekem ez valahogy mégis egy tipikus nyári étel. Olyan hamar és hirtelen ért véget az idei nyár, hogy elmélkedni sem nagyon jutott idő arra, hogy mi is történt a nyár folyamán. Nem vagyok negatív, mert az őszt is szeretem, már amennyiben süt a nap… 🙂 Vasárnap ezzel a […]

Régi recept, talán már az unalomig elcsépelt, ám szerintem megunhatatlan. Az egyszerűsége, a jól variálhatósága, a ropogós-vastag héja… mindegyik ok önmagában is elég ahhoz, hogy legalább egyszer kipróbáljuk. Sofia kérdezte valamikor, hogy milyen a kenyér állaga, hogyan tudom formázni. Igazából a forma maga adja a végső kinézetet azzal, hogy általában magas falú. Legyen az jénai […]

Kata, a soros VKF! házigazdája arra buzdított bennünket, hogy rakjunk tüzet a szabadban. Mivel mostanában nem volt lehetőségem kerti sütögetésbe csöppenni, kert, telek, erkély, stb. hiányában a menekülő útvonalra kényszerültem, jobb híján a konyhában sütögettem. Tüzet természetesen nem raktam, néhány hete már produkáltam a füstöt szomszédaim nem kis ijedtségére, így (tűz)biztonságos terepen maradtam. Előző lakásomban […]

Céklás zsemle

március 16 , 2010by Felholany

Látványpékséget csináltam a hétvégén a konyhában. Meg kísérleti konyhát. Volt olyan „alkotás”, ami mindkét kategóriát képviselte. Látványban működött, a kísérleti jelleg miatt viszont ehetetlen volt… Így sikerült megalkotnom a nemzeti színű, „Március 15-i panna cotta” c. művet is. A zselatinnal változatlanul hadilábon állok. Ha óvatosan bánok vele, akkor a végeredmény egy maszlag jellegű valami lesz, […]

Továbbra is ezt a minimális energia ráfordítással készülő, dagasztás nélküli kenyeret sütöm. Az egyik dolog amin időről-időre változtatok, az a kenyér kelesztési ideje. A kezdeti 11-12 óráról most már 14-15 órára növeltem az időt és hát az bizony a kenyér javára dolgozik… A másik dolog az a belevaló, ami a fantáziát viszi a kenyérbe. Az […]

Vidám és színes ételekre vágyom a szürke téli hónapokban (is). Időnként egyáltalán nem kívánom a húst, viszont akkor is vágyom az erőteljesebben fűszerezett ízekre. A fokhagymát alapból nagyon szeretem, gyógyító és tisztító hatását mindenki ismerheti. A magyar mellett a francia konyha egyik fontos fűszere és a padlizsánkrém kihagyhatatlan főszereplője. 🙂 Padlizsánkrém fronton megoszlanak a vélemények, […]

Nem telik el hétvége úgy, hogy ne sütnék egy finom kenyeret. Most egy szárított paradicsomos került sorra az olívás után, és jönnek majd a magvakkal teli cipók is.Az olajban eltett paradicsomot Olaszországból kaptam és úgy óvtam, hogy 4 hónapig fel sem mertem bontani, csak gyönyörködtem a látványában… 🙂 Tisztában voltam vele, hogy felbontás után gyors […]

Olívás kenyér

október 18 , 2009by Felholany

A hagyományos sima kenyér után elkészült az olívás változat is. Rajongok az olajbogyós kenyérért, a Lidl-ben kapható olívás masni már csak a múlté… Miért venném meg, ha magam is el tudom készíteni?! A frissen sülő kenyér illatáról pedig már zengtem ódákat. 🙂 Most egy picit kisebb átmérőjű jénai edényben sütöttem (23 cm-es), szebb lett mint […]

Az én kenyerem

október 12 , 2009by Felholany

Sütöttem már kenyeret. Sütöttem már jót is és rosszat is. De ennyire jót és finomat még sosem. Legfőbb érve, hogy kívül tökéletesen kérges és ropogós, belül tökéletesen lukacsos, és dagasztás nélkül készíthető! És talán esetemben ez a legfontosabb szempont. Sokízületi gyulladással küzdök, ezért bármennyire is szeretek / szeretnék dagasztani, erre ritkán vállalkozom. Gondoltam, hogy beszerzek […]

A rozmaringos focaccia tésztájából készült a szárított paradicsommal kiegészített grissini.Messze felülmúlja boltit, és még elkészíteni is öröm. Miközben a pálcikákat „gyurmázom”, a ruganyos tészta érzete és a paradicsom sós illata elmondhatatlan… 🙂 Hozzávalók:50 dkg liszt7 g szárított élesztő (1 csomag)3 ek olívaolaj3 dl melegvíz1/2 tk. só1 tk cukor1 ág rozmaring2 evőkanál apróra vágott szárított paradicsom […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum