kence

Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), […]

Helló 2017! Helló Újévi lencsesaláta! Immár hagyományosan, nálam ebben a formában kerül az újévi asztalra a sok pénzt „ígérő” elmaradhatatlan lencse.Nem vagyok nagy barátja, meg babonás sem, de egy évben egyszer – ilyenkor- kihagyhatatlan!  Többször próbáltam már avokádós és tojásos kiegészítőkkel, amik nem csak hogy jól állnak neki színügyileg, de az élvezeti értékén is sokat […]

Avokádókrémes spagetti

szeptember 21 , 2015by Felholany

Nem tudatosan, de valahogy mostanában a zöld színű zöldségre, gyümölcsökre nyúlok rá. Általában ez tavasszal jellemző, de ahogy az évszakok most követik egymást…. Aligátorkörtének is nevezik, bár én még sosem hallottam így, azt viszont igen, hogy kutyáknak nem adható!  B vitaminokban és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, csökkenti a koleszterin szintet és ízületi fájdalmakkal küzdőknek is […]

A koriander meglehetősen megosztó fűszer és zöldség – mert hogy mindkét kategóriába tartozik -, lehet nagyon szeretni és lehet nagyon nem szeretni. Valaki vagy lepiszkálja az étel tetejéről és duzzogva megeszi a többit, vagy úgy eszi, ahogyan én is gyakorlatilag kézből legelve… 😉 Nevezik még cigánypetrezselyemnek vagy csimázillatúfűnek is. 🙂  Azon túl, hogy szerintem nagyon […]

Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]

Citromos pesto

április 27 , 2012by Felholany

Burjánzik „konyhakertemben” a bazsalikom, a petrezselyem. Előbbi olyan mértékben, hogy a napi sütés-főzéshez nem fogynak el az illatos levelek. Ilyen esetben nálam a pesto az egyik megoldás, amit nagyon szeretek tésztával, kitűnő paradicsomsaláta ünneplőbe öltöztetéséhez, szárnyasok ízesítéséhez, de készítettem már levelestészta csigát ilyen ízesítéssel, muffint, pestolevest… Most egy fél citrom reszelt héját is hozzákevertem a […]

Padlizsánkaviár

július 10 , 2010by Felholany

Az orosz konyha irányába ritkán kalandozok, nem ismerem igazán. Most viszont egy tipikus orosz előételre bukkantam a neten olvasgatás közben, ez pedig a padlizsánkaviár.Szezonja is van a padlizsánnak, meg kedvelem is, ráadásul nem túl sok energia kell az elkészítéséhez… A padlizsán Kelet-Indiából származik, tartalmaz A és C vitamint, valamint ásványi sókban is gazdag. A termés […]

Tapenade

június 26 , 2010by Felholany

A keddi mozi, illetve az azt követő fogadáson kóstolt fekete olíva íze maradandó élményt hagyott bennem. Nem mintha eddig nem szerettem volna, sőt! Emlékeztem, hogy a Fűszerház blogon van egy jó kis francia recept, aminek az alapja az olajbogyó: Tapenade. Kóstoltam már korábban is, de az elkészítése eddig kimaradt. Nagyon gyorsan össze lehet ütni és […]

” A friss borsószemek kipattannak a hüvelyből. Mindig úgy gondoltam, hogy a borsófejtés kifejezetten meditatív tevékenység, de megváltozott a véleményem, amikor láttam egy nőt Cortonában a háza kapujában, ahogy borsót fejtett. Macskája a lábánál szunyókált. A nő már megtöltött egy nagyobbacska tálat. Hadart valamit gyorsan olaszul, rámosolyogtam, és rájöttem, hogy azt mondta: „A kutyának sem […]

Meglehetősen régóta őrizgettem egy doboz csicseriborsó konzervet. Valamikor korábban találtam egy nagyon klassz receptet a neten, majd mire beszereztem a hozzávaló fő alkotórészt, a receptet már nem találtam… Szerintem lementettem, de ezt sajnos nem bizonyítja semmi. Így csak tologattam a konzervet jobbról – balra, alsó polcról felső polcra, szekrényből ki, szekrénybe vissza… Végül a hétvégén […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum