keksz

Önként vállalt glutén- és laktózmentes életmódom egyik nagy “hiánycikke” volt egy jó kis sajtos-ropogós nasi. Szerencsére nem vagyok édesszájú, úgyhogy az a vonal nem nagyon izgat, ezért ha egy szelet sütire vágyom, inkább megveszem készen. Sok remek cukrászda van ma már, akik kínálják az alternatívát is a speciális étrendre kényszerülőknek! 🙂  Bezzeg a leveles tésztás […]

A gondolataim már néhány héttel előrébb járnak, pedig a jelenben még annyi posztolásra váró receptem van… 🙂 Egyet gyorsan közzé is teszek, bár ez a legutóbbi. Aktuális ebben a nyirkos-esős időben, mert egy csésze forró tea mellé jól esik, de ha süt a nap, akkor is kitűnő, mert akár magunkkal vihetjük a délutáni sétára rágcsálni. […]

A tökéletes keksz. Nem véletlen, hogy mindenki által – aki már legalább egyszer megsütötte, vagy kóstolta – istenített keksz. A recept a Szakácsok könyvéből való, ahogy ott meg van írva, ropogós, könnyű és nagyon omlós. Abszolút kísérője egy délutáni habos kávénak. Hozzávalók 40 darabhoz: 260 g finomliszt30 g cukrozatlan kakaópor250 g szobahőmérsékletű vaj100 g porcukor1 […]

Szerettem volna kipróbálni az új mintanyomó kerámiámat, mely saját ötlet alapján készült. Egy kedves ismerősöm készítette, aki sok más mellett a pöttyös bögrémet is megalkotta.Olyan receptet kerestem, aminek a tésztája megtartja a mintát sütés után. Nos, ezt nem sikerült megalkotnom, a tészta ha minimálisan is, de annyira mindenképpen “megnőtt” sülés közben, hogy a mintát kinyomta […]

Ígéretemhez híven következzen az összefoglaló az idei gasztroajándékaimról. Kimenő ajándék talán több készült mint az előző években. Bejövő… nos… mivel családtagjaimnak a konyha inkább kötelező terep mint szenvedély…. ezt a vonalat egy készlet fakanál képviselte… 🙂 Meg a fenti képen látható dió, mandula és mogyoró, mely Öcsémék kertjéből származik. 🙂 Minden évben készítek valami “karácsonyi” […]

Lusta reggeli

november 30 , 2009by Felholany

Néha lazítani is kell egy kicsit. Ilyen ráérős szombat reggelem már nagyon régen volt, és hagytam, hogy a reggeli lazulás az egész napomat áthassa. Ritka, hogy akkor és azt eszek amit éppen szeretnék, akkor főzök amikor szeretnék, vagy egyáltalán nem főzök… Pénteken este még sütöttem egy nagy adag csokis-zabpelyhes kekszet, mert a doboz már kongott […]

Zabpelyhes keksz

május 24 , 2009by Felholany

Hétköznap reggelente nincs túl sok időm kényelmes reggelikre. A keksz egy kis joghurttal tökéletesen laktató, energiát ad a délelőttre, ezért „rákaptam” a boltban kapható rostokkal teli csodára. Annyira ízlett, hogy a kb. 1 hétre szánt adag 3 nap alatt elfogyott, ezért jött a nagy ötlet, hogy elkészítem én! Nincs benne tartósítószer, „e” betűs elemek, és […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top