Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]
indiai
Olasz (tészta)-indiai (ízvilág) házasság
január 11 , 2020by Felholany
édesburgonyás samosa mentás joghurttal
január 21 , 2018by Felholany
Több éve tanulom és használom az ájurvéda tudományát és intenzíven, nagy odafigyeléssel alkalmazom, amikor valami „porszem kerül a gépezetbe”. Szerencsém van, mert az indiai konyha egyébként is közel áll hozzám, szeretem az ízek, színek és fűszerek tobzódását. Színterápiaként gyakran használom téli időszakban a kurkumát, ami nem mellesleg remek gyulladáscsökkentő is. Még egy burgonyafőzelék is jobban […]
színes ételek: tandoori csirkecomb mentás kuszkusszal
január 07 , 2018by Felholany
Az olasz konyha után az indiai a sorban következő kedvencem. Sokoldalú és változatos konyha, számos ételkészítési technikával, színes hozzávalókkal, szemet gyönyörködtető látvánnyal. Különleges eszközökre nem, de indiai fűszerekre annál inkább szükségünk van ha ezt a konyhát választjuk. Mint például: asafoetida szárított curry levél római köménymag koriandermag mustármag ajwain kurkuma őrölt chili apró szárított chili friss […]
Sült zsályalevelek
október 31 , 2016by Felholany
Mindenféle friss fűszernövény levelet nagyon szeretek. Nem tudnék különbséget tenni egyik és másik között, mindegyik máshol és másképpen állja meg a helyét. A koriandert a keleti és indiai ételeknél szeretem, a rozmaringot a sülteknél, a kakukkfüvet általában friss gombával párosítom, a bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen kiegészítője, mint ahogy a zsályalevelek vajban sütve szintén az […]
Fúziós konyha – Grillezett zöldségekkel töltött Bathura
augusztus 20 , 2016by Felholany
Az ünnep magyar, a kenyér indiai, a töltelék olaszos, enyhén arabos ízvilággal. 3 hét olasz kenyér majszolása után erős váltással egy kenyérsütő tanfolyamon találtam magam Hémanginál. 5 féle indiai kenyeret sütöttünk, nekem a Bathura lett a kedvencem. Kicsit hasonlít a mi lángosunkhoz, hiszen ez is olajban sül. Ha jól csináltuk, akkor a közepe üres lesz, […]
Legutóbbi hozzászólások