hal

Márciusban több olyan „jeles” nap volt, mint a Vese világnapja vagy a Víz világnapja, melyek jegyében még inkább igyekeztem arra figyelni, hogy mi kerül a tányéromra. Nem mintha februárban, vagy májusban ez ne lenne fontos, de most erősebben koncentráltam az egészséges táplálkozásra. 🙂 Egy szép vasárnapon ez lett belőle. Hozzávalók (2 személyre) 1 kisebb kápia […]

Egy kis Omega3 gyorstuning a szervezetnek. A tengeri halak a szívünk barátai, ennek ellenére sokkal kevesebbet fogyasztunk belőle, mint amennyit illene. Sajnos én is, így amikor realizálom, hogy mikor is készítettem utoljára, olyan lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy 3 napig mást sem eszek csak tengeri halakat. Igyekszem megtalálni a helyes egyensúlyt és folyamatosan beiktatni az étrendembe. A […]

Igazán gyors ebéd vagy vacsora, fél óra alatt elkészül. Sok tönkrement cserépnyi bazsalikom után a mostani burjánzik a konyhaablakban. Pirított földimogyoróval készítettem a feléből pesto-t, de mivel már spagettivel is fogyott, sós-sajtos-pestos ropogós és muffin is készült vele, kicsit ráuntam. A hallal való párosítás ötlete egy hajnali tv nézés után szabadon és alapvetően teljesen másként […]

Tök kaporral, vagy kapor tökkel? Én nagyon szeretem. Nem tudom ki hogy van vele, nekem sosem elég az a kapormennyiség amit a gyalult tökhöz csomagolni szoktak… De vágott virághoz is kötöttem már csokorba… 🙂Le sem írom a tökfőzelék receptjét, szerintem mindenkinek van egy jó receptje, de ha valaki kéri, örömmel megosztom az én paleo változatomat.Amíg a […]

Nincs még érkezésem nagyobb volumenű főzésekre és mivel a piacon igen nehezen tudok ellenállni a zöldségeknek és gyümölcsöknek ezeket részesítem előnyben. Időnként sikerül nagyobb mennyiséget bevásárolni mint ami reálisan elfogyhat így most karfiolt eszem 2-3 napig… Jobban körülnézve lapult még mellette egy fél édesburgonya és egy fél csokornyi kapor is. Friss harcsafilét vásároltam, persze ebből […]

Ha péntek, akkor „halnap”. Jó szokásból sosem elég, pláne ha az még egészséges is. Nem, nem kezdek el senkit sem győzködni, hogy egyen több halat, mert aki szereti tudja, aki pedig nem rajong érte, azt úgysem lehet meggyőzni… Már lehet kapni új sárgarépát, apró zsenge cukkinit, nem túl költséges a hozzávalók beszerzése. Friss lazacot is […]

Ha péntek, akkor „halnap”. Oly módon berögzült Olaszországban, hogy minden pénteken halat eszünk és a vendégeinknek is azt készítünk vacsorára, hogy ezt a jó szokást igyekszem itthon is betartani. Nem nehéz, mert szeretem a halat és már a garnélát is meg tudom enni jóízűen, ha megkívánom… Most ez olyan jól sikerült, hogy csütörtökön tartottam a […]

Gyönyörűek a fűszernövényeim: zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma. Talán még soha ilyen hosszú ideig nem bírták lakásbeli körülmények mellett… Csak nőnek, bokrosodnak, úgyhogy kicsit megnyírbáltam őket. Tegnap a zsályát, ma e mellett a bazsalikomot és a petrezselymet is, valamint beáldoztam a tökfőzelékhez vett szép csokor kaprot… Az afrikai harcsafilét leszámítva ami a fagyasztóból került […]

Végeláthatatlan a medvehagymás receptek sora a blogokon. Szezonja is van, egészséges is, finom is, zöld is… Tegnap olvastam Flat-Cat oldalán a medvehagymába tekercselt / csomagolt kreációkat, és gondoltam összehozom a dolgot halas variációban. Mivel a medvehagyma illatában és ízében is a fokhagymára hajaz, a hal pedig jó barátságban van – legalábbis nálam – a fokhagymával, […]

A halakat szeretem, de nincs türelmem a szálkákat „válogatni”, ezért alaposan átgondolom, hogy milyent veszek illetve eszek.Az afrikai harcsa a kedvencem, de szeretem a lazacot és a tengeri halfilét is. Ha hazai, akkor szilvásváradi pisztráng… helyben fogyasztva. 🙂Ezt a receptet azért szeretem, mert összeállítva a sütőformában akár le is fagyasztható egy vendégvárós adag, és szükség […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum