gyümölcs

Hamarosan jön a lekvárfőzés szezonja, érdemes átnézni a maradékot a friss befőzés előtt. Mivel én tavaly nyáron nem voltam itthon, nem is főztem semmilyen lekvárt, így a tavaly előtti lekvárkészletemet „ritkítottam” meg ezzel a gyors édességgel. Egy üveg eperlekvár lett az áldozat. Készülhet bármilyen piros-savanykás lekvárral, szederlekvárral, de akár sárgabaracklekvárral is. A plusz gyümölcs is […]

Egy olyan bejegyzés, amihez receptet kivételesen nem írnék. A fotó magáért beszél. Nincs ezen mit ragozni, a csokit mindenki szereti. Az almát már kevésbé, de ezt a finomságot még velük is „meg lehet etetni”. 🙂 A karácsonyi vásárok hangulatát – legyen az Budapesten vagy Bécsben, vagy bárhol is az országban -, idézi ez a finomság, […]

Áfonyás-ribizlis fagyi

augusztus 23 , 2010by Felholany

Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített […]

Péntekre (az utolsó munkanapomra) készült – többek között – ez a pite kedves (volt) kollégáimnak… 🙂 Olyan finomságokkal szerettem volna készülni amik bírják a szállítást és élvezeti értéküket nem rontja az előző esti elkészítés. Limaránál olvastam ennek a pitének a receptjét, és már akkor tudtam, hogy előbb vagy utóbb ez is sorra fog kerülni… Ő […]

Hetek óta ábrándozok erről a süteményről, pontosabban a cseresznyés változatáról, amit már tavaly is megsütöttem – nem is egyszer. Valahogy az idei cseresznyéről sikerült rendesen lecsúsznom, mert vagy még nagyon drága volt, vagy pedig már nagyon drága volt. Majd végül az utolsó kísérletnél, amikor elfogadható áron jutottam a gyümölcshöz és bőszen magozni kezdtem, találkoztam valakivel, […]

Hűsítő desszert a meleg nyári napokra. A sárgadinnye ázsiai eredetű gyümölcs, de gyógynövényként is számon tartják. Kitűnő gyógyszer lázas és gyulladásos betegségekre. Tápértékét többek között a következő anyagoknak köszönheti: kálcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán, magnézum, A-vitamin, C-vitamin, folsav, stb. Húsa lehet narancssárga vagy zöldes színű, édes íze a befogadott napsugarak mennyiségével egyenes arányban nő. […]

Nem először szeretek bele ételbe egy remek fotó után. Alapvetően vizuális típus vagyok, így amikor ezt a fotót megláttam a NL Konyha júliusi számában, tudtam, hogy el fogom készíteni. Az, hogy a hétvégén ez meg is történt, a véletlen műve volt. Pénteken a zöldségesnél alaposan sikerült bevásárolnom és a kosár tetejére még került egy doboz […]

Talán leves, talán ital de kétségkívül a nyár egyik slágere. A hozzávalókon, egy turmixgépen és némi fantázián túl nagyobb előkészületet nem kíván. Még a tűzhelyet sem kell hozzá bekapcsolni… Picit merészet gondoltam, és egy kis feketeribizlis krémlikőrt lottyintottam hozzá. Bár nem jelentős az alkoholmennyiség, fogyasztása csak 18 éven felülieknek ajánlott! 🙂 Hozzávalók: (2 személyre) 0,6 […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum