Hamarosan jön a lekvárfőzés szezonja, érdemes átnézni a maradékot a friss befőzés előtt. Mivel én tavaly nyáron nem voltam itthon, nem is főztem semmilyen lekvárt, így a tavaly előtti lekvárkészletemet „ritkítottam” meg ezzel a gyors édességgel. Egy üveg eperlekvár lett az áldozat. Készülhet bármilyen piros-savanykás lekvárral, szederlekvárral, de akár sárgabaracklekvárral is. A plusz gyümölcs is […]
gyümölcs
Crostata vörösborral
május 07 , 2012by Felholany
Csokis alma – (nem csak) a gyerekek kedvére
november 20 , 2010by Felholany
Egy olyan bejegyzés, amihez receptet kivételesen nem írnék. A fotó magáért beszél. Nincs ezen mit ragozni, a csokit mindenki szereti. Az almát már kevésbé, de ezt a finomságot még velük is „meg lehet etetni”. 🙂 A karácsonyi vásárok hangulatát – legyen az Budapesten vagy Bécsben, vagy bárhol is az országban -, idézi ez a finomság, […]
Áfonyás-ribizlis fagyi
augusztus 23 , 2010by Felholany
Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített […]
Limara barackos pitéje szederrel
augusztus 08 , 2010by Felholany
Péntekre (az utolsó munkanapomra) készült – többek között – ez a pite kedves (volt) kollégáimnak… 🙂 Olyan finomságokkal szerettem volna készülni amik bírják a szállítást és élvezeti értéküket nem rontja az előző esti elkészítés. Limaránál olvastam ennek a pitének a receptjét, és már akkor tudtam, hogy előbb vagy utóbb ez is sorra fog kerülni… Ő […]
Sárgabarackos tejespite (clafoutis)
július 22 , 2010by Felholany
Hetek óta ábrándozok erről a süteményről, pontosabban a cseresznyés változatáról, amit már tavaly is megsütöttem – nem is egyszer. Valahogy az idei cseresznyéről sikerült rendesen lecsúsznom, mert vagy még nagyon drága volt, vagy pedig már nagyon drága volt. Majd végül az utolsó kísérletnél, amikor elfogadható áron jutottam a gyümölcshöz és bőszen magozni kezdtem, találkoztam valakivel, […]
Sárgadinnye mézes-fahéjas joghurttal
július 01 , 2010by Felholany
Hűsítő desszert a meleg nyári napokra. A sárgadinnye ázsiai eredetű gyümölcs, de gyógynövényként is számon tartják. Kitűnő gyógyszer lázas és gyulladásos betegségekre. Tápértékét többek között a következő anyagoknak köszönheti: kálcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán, magnézum, A-vitamin, C-vitamin, folsav, stb. Húsa lehet narancssárga vagy zöldes színű, édes íze a befogadott napsugarak mennyiségével egyenes arányban nő. […]
Túrótorta friss ribizlivel és Créme de Cassis likőrrel
június 23 , 2010by Felholany
Nem először szeretek bele ételbe egy remek fotó után. Alapvetően vizuális típus vagyok, így amikor ezt a fotót megláttam a NL Konyha júliusi számában, tudtam, hogy el fogom készíteni. Az, hogy a hétvégén ez meg is történt, a véletlen műve volt. Pénteken a zöldségesnél alaposan sikerült bevásárolnom és a kosár tetejére még került egy doboz […]
Mentás málnakrémleves Créme de Cassis likőrrel
június 14 , 2010by Felholany
Talán leves, talán ital de kétségkívül a nyár egyik slágere. A hozzávalókon, egy turmixgépen és némi fantázián túl nagyobb előkészületet nem kíván. Még a tűzhelyet sem kell hozzá bekapcsolni… Picit merészet gondoltam, és egy kis feketeribizlis krémlikőrt lottyintottam hozzá. Bár nem jelentős az alkoholmennyiség, fogyasztása csak 18 éven felülieknek ajánlott! 🙂 Hozzávalók: (2 személyre) 0,6 […]
Legutóbbi hozzászólások