gyors

Tombol a nyár, minden megtalálható a piacokon, mi csak szemnek, szájnak ingere. Káprázatos színek, illatok, legszívesebben mindenből vennék, annyira nehéz ellenállni. Ma “Pancs”-olni voltam, ez a Gasztroplacc / gasztropiac az egyik kedvencem. Aprócska, hangulatos, családias. Imádom a sajtjait, a csodás kenyereket, irtó finom kencéket, lekvárokat és egyéb üveges finomságokat lehet itt kapni, nem beszélve a […]

Tavaszi szín- és ízkavalkád. Néhány gömbcukkini, egy kevés spárga, ropogósra sült sonkaszelet, tükörtojás, ízlés szerinti zöldség, saláta, némi szósz és már készen is van a cukkiniburger. Ezt a fajta cukkinit én általában tölteni szoktam valami húsos vagy zöldséges keverékkel és forró sütőben megsütöm, de a kellemesen nyári hőmérsékletre tekintettel nem volt “kedvem” a lakást tovább […]

Több éve tanulom és használom az ájurvéda tudományát és intenzíven, nagy odafigyeléssel alkalmazom, amikor valami “porszem kerül a gépezetbe”. Szerencsém van, mert az indiai konyha egyébként is közel áll hozzám, szeretem az ízek, színek és fűszerek tobzódását. Színterápiaként gyakran használom téli időszakban a kurkumát, ami nem mellesleg remek gyulladáscsökkentő is. Még egy burgonyafőzelék is jobban […]

Az egyik “Pancs”- olás végeredménye, amikor egy fél kosárnyi különböző méretű, formájú, színű bébi cukkinit szereztem be, sok esetben virággal együtt. Falatnyi apróság, inkább csak előételnek, vagy köretnek hasznosítható (leszámítva az én mini étvágyamat, ahol ez főételnek is elegendő). A gömbök bármivel tölthetőek, sajtkrémmel, ízesített túróval, darált husival, tonhallal, tojással, stb… Hasonlót már készítettem a […]

Uncsi már a rántott cukkini, a töltött cukkini és a cukkini curry is. Valami újat és gyorsat szerettem volna. Manapság mindent tekerek, csigává alakítok, miért éppen a cukkini maradna ki ebből? 😉 Vékonyra szeletelés után egy kis grillezés és máris tölthető, csavarható. CU diétába passzol, mivel a sonka levegőn szárított és nem füstölt, a sajt […]

panna cotta tonkababbal

augusztus 29 , 2017by Felholany

  Ha olasz desszertről van szó, általában meg lehet győzni… 🙂 Tavaly nyáron, olaszországi kalandozásaim alkalmával többször, több helyen teszteltem, de hibát sehol sem találtam. Ettem eperszósszal és friss gyümölcsökkel, karamell- vagy kávékrémmel, esetleg csupaszon, ez a krémes, hideg és “remegős” desszert annyira csábító, hogy néha itthon is rabjául esek. Könnyen bevethető édesség a forró […]

Még a tavasszal leptem meg magamat ezzel a spéci konyhai kütyüvel, amelyik zöldségekből képes nekem spagettit, vagy spirált “gyártani”, a harmadik kés pedig zöldség chips-hez szeleteli hajszálvékonyra az alapanyagot. Korábban nem volt olyan reszelőm, ami kellő vékonyságúra gyalulta volna a zöldségeket, mert vagy az ujjam bánta, vagy nem olyan volt amilyent szerettem volna. Remek zöldség […]

Egyetértek Fördős Zével abban, hogy ez a koviubis tésztasaláta bizony tényleg ütős, meg még finom is! A kovászos uborkával való kapcsolatom alig 3 hetes múltra tekint vissza, így azt nem mondhatom, hogy hűűűű tényleg, így is el lehet készíteni, mert nekem aztán most minden új. De egyébként tényleg! Hát így is el lehet készíteni! Keményen […]

A hétvégén folytatódik a kánikula, ezért egy már-már megúszós “alig” főzést igénylő menüt ajánlok Nektek! A bevásárlólistát reggel elküldtem, és ha mindent bevásároltatok ami rajta volt, akkor kezdhetjük is a főzést. A megvásárolt ásványvizet folyamatos tempóban töltögessük magunkba! 🙂 A bulgur nem más, mint tört búza. A magyar hétköznapi konyhában inkább csak az utóbbi években […]

Amin még én is meglepődtem. Merthogy ez igenis jó. Tekintve azt a tényt, hogy nem szeret(t)em a kovászos uborkát, ugyanis gyerekkori emlékeimben egy nagyon puha, szottyos, szúrós szagú valami volt, ami már onnantól kezdve nem volt szimpatikus és gusztusos számomra, ahogy megláttam az üvegben a zavaros vízben. Változnak az idők, telnek az évek, én meg […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top