gluténmentes

Bűntudat nélküli bűnözés a bikiniszezonban… 😉 Volt egy kosárnyi napérlelte sárga és piros koktélparadicsomom, aminek szebb újjászületést elképzelni sem tudtam volna. Köztudott, hogy rajongok a kenyerekért, péksüteményekért, pitékért, amikről a glutén- és laktózmentes étrend mellett sem kell lemondanom. Nem volt ez mindig így, mert a bolti GM kenyerek hamar kedvemet szegték, a mentes lisztekből pedig […]

Ha vasárnap, akkor pitenap. 😉 Ez az az étel, ami tökéletes melegen/langyosan is éppúgy mint hidegen. Megúszós másnapokon, illetve amikor ilyent tervezek főzés szempontjából, tökéletes egy maradék szelet egy kis salátával. Bevált receptem van a tészta elkészítéséhez, most viszont glutén- és laktózmentes variációban készült Szafi reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható lisztkeverékével, amit sós ételekhez […]

Napok óta tervezem a tócsnit, de szerettem volna kicsit könnyedebbre, nyáriasabbra készíteni. Fontos volt a gluténmentesség és az olajban való sütés is ki volt zárva. Nem akartam megölni a sütéssel a zöldségek vitamintartalmát, pláne, hogy a rostszegénység is napirenden van az étkezésemben, így nagyon kevés a megengedett napi gyümölcsfogyasztásom, vitaminbevitelem. Tavalyi konyhai beszerzésem volt az […]

Még a tavasszal leptem meg magamat ezzel a spéci konyhai kütyüvel, amelyik zöldségekből képes nekem spagettit, vagy spirált “gyártani”, a harmadik kés pedig zöldség chips-hez szeleteli hajszálvékonyra az alapanyagot. Korábban nem volt olyan reszelőm, ami kellő vékonyságúra gyalulta volna a zöldségeket, mert vagy az ujjam bánta, vagy nem olyan volt amilyent szerettem volna. Remek zöldség […]

Nem találtam fel a spanyolviaszt. Biztos vagyok benne, hogy sokan készítik GM kenyerüket ilyen módon, én a nem GM kenyeremet sütöm legalább 10 éve ezzel a dagasztás nélküli, hosszú kelesztési idejű módszerrel, ha nincs időm/kedvem túl sokat áldozni a témára. Rövidítve: DNK (Dagasztás Nélküli Kenyér). Nincs ezen mit ragozni, működik fehér liszttel, teljes kiőrlésű liszttel, […]

Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), […]

Bár nem mai a technika, és évekkel ezelőtt tömegesen tesztelték a gasztrobloggerek a sous vide kádakat és technikákat, engem eddig nem hozott igazán lázba. Nem vagyok nagy húsrajongó, nem éreztem leküzdhetetlen vágyat, hogy szuvidált husikat készítsek. Pedig ha tudtam volna… Néhány napja találtam egy bejegyzést sok-sok fotóval egy külföldi lánytól, aki gyakorlatilag csak ezt a […]

  Harmadik nekifutásom gluténmentes pizza terén. Az elsővel ölni lehetett volna, olyan “masszív” lett, a kukában végezte. 🙁 A második variáció rizslisztből – bár elfogyott, de még mindig nem volt méltó arra, hogy felkerüljön a blogra. 😉 Harmadikként NoCarb próbálkozás Mozdulj Anyu! receptje szerint íme, itt olvasható! 🙂 35 éve tartó főzési szenvedélyem és rutinom […]

Elfeledett kincs a lekváros fiók mélyéről. Egy üveg saját készítésű bodzabogyó lekvár, pilisi bodzabogyóból. Dupla élvezet. 🙂 Ízében remekül passzol a csokis, kakaós édességekhez, ma egy mindenmentes palacsintát álmodtam hozzá. Természetesen glutén- és laktózmentesen, a lekvár cukortartalmát leszámítva nincs benne semmi egyéb hozzáadott cukor. Na jó, 1 tábla étcsoki…. de az elkerülhetetlen volt a csokiöntethez! […]

Gluténmentes. 🙂 Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…) Könnyű étel. Gyorsan elkészíthető.  Roppanós zöldség. Ropogós kéreg. Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel. Hozzávalók: 1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel 2 kisebb padlizsán 2 zsenge cukkini reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg) szárított zöldfűszerek (bazsalikom, […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top