fagyi

Áfonyás-ribizlis fagyi

augusztus 23 , 2010 by Felholany

Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített […]

Édes kis semmiség…Vaníliafagyinak indult, ez lett belőle. Természetesen mikor máskor állnék neki főzött fagyi készítésének, mint a legnagyobb melegben. Ám mivel az enyhülés nem várható, így a fagyi sem várhatott. 🙂A felszabaduló 2 tojásfehérjével sem szerettem volna a fagyasztót terhelni, egyrészt mert már van bent éppen elég, másrészt pedig kell a hely a fagyigép tartályának… […]

Étcsokifagyi pillecukorral

július 10 , 2010 by Felholany

Nagy fagylaltkészítő lendületem harmadik darabja. Már a második adag, az első itt sem érte meg a publikálást mint ahogyan a karamell sem anno… 🙂Első olvasatra talán kicsit bizarr a marshmallow miatt, de éppen ez az, amitől valami utánozhatatlanul krémes, habos, lágy lesz a fagyi. Minél magasabb kakaótartalmú étcsokival készítjük annál finomabb lesz. (Aki nem szereti […]

A karamell fagyi

június 30 , 2010 by Felholany

A fagylaltok fagylaltja. Alchri tette közzé néhány napja ennek a fantasztikus fagyinak a receptjét, ami már a második adagban készült el, és a hozzávalók tekintetében már várakozik a harmadik… Napok óta nem eszek egyebet mint fagyit, így a levendulás-csokisból már nincs sok, és már egy étcsokis krémes-habos változat is türelmetlenül várja, hogy megosszam Veletek. Ez […]

“A levegőben olíva, kakukkfű és levendula illat száll. A verőfényes napsütés lila levendula mezőket és szőlőültetvényeket fürdet melegével.” A levendula az árvacsalánfélék családjába tartozó télálló növény, jóllehet eredetileg a mediterrán flórához tartozó, a Földközi-tenger mellékéről származó, nálunk is termesztett félcserje. Virágai kékeslilák vagy mélylilák, a növény felső részén virulnak. Elég csak megfogni őket és kezünk […]

Bizonyára Aphrodité is szerette a fagylaltot. Én is szeretem évszaktól függetlenül, télen talán több is fogy mint nyáron… 🙂 Duende VKF! kiírására a balzsamos fehércsokis eper mellett egy fagyos finomsággal is készültem. A mangót, a gyömbért és a mézet is afrodiziákumként tartják számon. A csonthéjas mangó a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik, emellett az indiaiak […]

Nektarinos jégkrém

augusztus 22 , 2009 by Felholany

Fagyi nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez volt az a mondat és ez az a kép Ízbolygónál, ami alapjaiban megrengette a fagyival való viszonyomat. Ez korábban kimerült a fagyizókban és boltban kapható jéghideg nassolnivalókban. Bármelyiket próbáltam, az én ízlésemnek mind nagyon édes volt. És nem is rajongtam érte annyira, hogy nekilássak házilag készíteni…Aztán láttam […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top