Helló tavasz! Jönnek a színek, ízek, zöldek! 🙂 A leveles spenót nem csak főzelék formájában tud kiteljesedni (ha kisgyermekeket szeretnénk riogatni, maradjunk ezen a ponton 😉 ), de kevés vajon megpárolva, finoman fűszerezve remek köret húsok mellé, vagy tészták, piték, rétesek kiváló tölteléke is lehet. A spenót, vagy másnéven paraj a disznóparajfélék családjába tartozó, világszerte […]
esti gyors
Spenótos-fetás rétes pirított dióval
március 06 , 2022by Felholany
Részeges csirkemell őszi gyümölcsökkel
október 31 , 2020by Felholany
Ehhez az ételhez nem feltétlenül a piacon éppen beszerzett ropogós szilvát és szőlőt használom fel, ez az étel tökéletesen jó a megmaradt, kicsit megfonnyadt, elfáradt gyümölcsök hasznosítására. Főzés közben úgyis elveszti állagát, ízét viszont annál inkább átadja a csirkemellnek. Hogy tökéletes legyen az őszi íz-, és szezonkavalkád, újborban párolódnak puhára, és végül kevés muskotályos balzsamecettel […]
Medvehagymás-tejszínes tészta pirított magokkal
április 10 , 2020by Felholany
Tudjátok miről kapta a nevét a medvehagyma? A barna medvék nagyon szeretik és akár a föld alól is kiássák, hogy megszerezzék. 🙂 Alapvetően húsvétkor az utazós blogposztjaim számát szerettem volna növelni, de mivel már megtanultam, hogy nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt terveztük, így legyen újra egy recept. Mert enni azért kell és […]
Cukkinis spirál
április 02 , 2020by Felholany
Bűntudat nélküli nassolás. 🙂 Sok zöldség, kevés szénhidrát. Nálam mindig van a fagyasztóban leveles tészta (kapható light és GM változatban is) az expressz ebédekhez vagy nasikhoz arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valamit elkészíteni. Jobban szeretem a készre nyújtott, sütőpapír között összetekert változatot, mint a tömbben fagyasztottat, aminél sokkal hosszabb idő, míg kiolvad. Imádom édesen […]
Ropogós parázsburgonya tojással
március 30 , 2020by Felholany
Helló! Ugye esztek rendesen? 😉 A parázsburgonyát mindenki szereti, pláne ha jó ropogósra van sütve, a sárgarépa kitűnő béta-karotin forrás, a tojás pedig úgy jó, ahogy van. 🙂 Pont ennyi ez az ebéd/vacsora/köret, kinek mennyi van benne. Nekem önálló fogás, továbbra is CU és Hisztamin intolerancia diétában. Amitől mégis más, az a néhány csepp muskotályos […]
Olasz (tészta)-indiai (ízvilág) házasság
január 11 , 2020by Felholany
Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]
almás burgerhús spagetti burgonyával
április 14 , 2019by Felholany
Hamburgernek indult, de mivel nem volt itthon hamburger zsemle és pont ennyi kedvem volt nekiállni sütni, így másként alakult a hamburger sült burgonya párosítás. Az alma tervben volt mert én nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosítást, de ez várakozáson felül teljesített. Savanykás alma, enyhén fűszerezett darált pulykahússal, spagetti formára szelt, ropogósra sütött burgonyával és egy kis […]
csirkés-cukkinis pite fürjtojással
június 25 , 2018by Felholany
Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő. Hozzávalók: csirkemell 2 db bébi cukkini 1 […]
medvehagyma mánia. pesto. penne. parmezán.
május 07 , 2018by Felholany
Még egy utolsó medvehagymás recept az üveg aljáról. A medvehagyma pesto-s üveg aljáról. 😉 Aztán véget is ért a szezon. Ha elég gyors leszek, akkor még két csokornyi medvehagymát találok, rendelek, varázsolok, hogy az egyikből pesto legyen, a másik pedig csíkokra szeletelve mehessen a fagyasztóba ínségesebb időkre. Akkor elég csak egy kicsit kivenni és az […]
Medvehagyma pesto-s, cheddar sajtos csiga
április 26 , 2018by Felholany
Ebben a bejegyzésemben már meséltem a medvehagyma pesto-ról, meg arról, hogy milyen jól jön zűrös hétköznap estéken, amikor nagyon nincs időnk, de mégis valami finomsággal kényeztetnénk magunkat és családunkat. Csak „kikapom” a hűtőből a medvehagyma pesto-val feltöltött üvegemet és amíg a sütő felmelegszik, elő is készítem. Túlzok, mert harmadannyi idő alatt előkészítem, mint amíg a […]
Legutóbbi hozzászólások