desszert

Időnként számomra kevésbé kedvelt hozzávalókból is főzök. Hogy mi visz idáig? Felhalmozott készletek, boltban magukat „kellető” ellenállhatatlan termékek, ajándékba kapott hozzávalók vagy egyszerűen maga a kíváncsiság. Ebben a receptben minden előző benne van… 🙂  Nem rajongok különösebben a kókuszért, de udvariasságból mindig mindenhol megettem a kókuszos sütiket. Talán ez vezethette tévútra családtagjaimat és barátaimat amikor […]

Tihanyi-körte torta

június 27 , 2015by Felholany

Múlt heti tihanyi gasztrotúrámon ki nem hagyhattam volna a szombati piacolást. Nagyon szeretem megfogdosni, kézbe venni, „megillatolni” a zöldségeket, gyümölcsöket. Legfőképpen „megillatolni”. Rögtön elindul a fantáziám és vadabbnál vadabb dolgokat képzelek el, mit is készíthetnék el belőlük, mivel is párosíthatnám őket. Aztán a valóságban nem mindig úgy végzik mint a fantáziámban. 🙂 A hazai termékeket […]

Egy torta liszt és cukor nélkül. Milyen jól hangzik és még egészséges is. 🙂 Aztán kiderül, hogy van benne minimum 15 dkg 70%-os étcsoki  + 10 dkg a tetején és a lelkiismeret furdalás máris ébredezik… Sajnos nálam nem sikerült nyernie, a csokitorta volt az erősebb… Ez a krémes, lágy belső, selymesen simogató csokiíz mindent visz. […]

Szenvedélyes egy torta ez. Vasárnap késő délután legyőzhetetlen szenvedélyes vágyat éreztem valami sütemény elkészítéséhez. Őrült szenvedéllyel kívántam valami édes sütemény illatot érezni piciny lakásomban ami betölti a tér 100%-át… Nyálcsorgató szenvedéllyel ültem a sütő előtt, akár egy gasztro filmen a moziban… És őrült szenvedéllyel háromszorra megettem az egészet…. 🙂 Különösebb rákészülés nélkül az ami van […]

Avagy amikor a desszert – nem tudatosan, de az aktuálisan olvasott gasztroregény színével harmonizál… 🙂 Akár könyvajánló is lehetne az édességet imádók számára, hiszen a könyv egy angol lányról szól aki irodai karrierjét álmaira cseréli és nagyapjától örökölt tehetségével és bátorságával megvalósítja a saját cukrászdáját. Természetesen a szerelem és tucatnyi csodás édességrecept sem hiányozhat a […]

Hamarosan jön a lekvárfőzés szezonja, érdemes átnézni a maradékot a friss befőzés előtt. Mivel én tavaly nyáron nem voltam itthon, nem is főztem semmilyen lekvárt, így a tavaly előtti lekvárkészletemet „ritkítottam” meg ezzel a gyors édességgel. Egy üveg eperlekvár lett az áldozat. Készülhet bármilyen piros-savanykás lekvárral, szederlekvárral, de akár sárgabaracklekvárral is. A plusz gyümölcs is […]

Almakrémes torta

november 03 , 2010by Felholany

Számtalanszor elemezgettem már almaevési, pontosabban alma nem evési szokásaimat. Bár mostanában megdőlni látszik a „nem szeretem” elv, azért jut is, marad is süteménynek való alma a konyhában. Legutóbb 7 különböző fajta almát vásároltam tesztelés és ízlelés céljából, és meg kellett állapítanom, hogy az édesebb ízűek egészen bejöttek. A savanykás alma pedig továbbra is sült formájában […]

Dupla őszi szülinapra készült ez a csokitorta. Egy tanulsága volt: nagy méretben kellett volna készíteni, mert az utolsó szeletért „közelharcok” folytak… Bizonytalanságom okát magam sem értem, mert nagyon hálás közönségnek készítettem. Minden korábbi desszertemet (de a nem desszerteket is) nagy örömmel fogadták és fogyasztották. Itt helytálló a „morzsa sem maradt utána” kifejezés. 🙂 Tavaly készítettem […]

Áfonyás-ribizlis fagyi

augusztus 23 , 2010by Felholany

Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum