desszert

Zseniális recept, mert még sütőformát vagy tepsit sem kell utána mosogatni. 🙂 Azért is jó, mert ha akarom, hozzáadott cukrot sem tartalmaz, hiszen az alma édes íze sütés közben megsokszorozódik ha édesebb fajtát választunk hozzá, mint például a Golden. De azért is jó, mert a sült almát feldobja egy kis roppanós íz a mandula személyében. […]

panna cotta tonkababbal

augusztus 29 , 2017by Felholany

  Ha olasz desszertről van szó, általában meg lehet győzni… 🙂 Tavaly nyáron, olaszországi kalandozásaim alkalmával többször, több helyen teszteltem, de hibát sehol sem találtam. Ettem eperszósszal és friss gyümölcsökkel, karamell- vagy kávékrémmel, esetleg csupaszon, ez a krémes, hideg és “remegős” desszert annyira csábító, hogy néha itthon is rabjául esek. Könnyen bevethető édesség a forró […]

Blogszülinap margójára…🥂🥂🥂 Neve: Felhőlány Született: 8 éve (2009. május 22.) Hossza: 352 bejegyzésnyi Súlya: megszámlálhatatlan mennyiségű, alapanyag, hozzávaló, ötlet, jókedv és szeretet Tartózkodási helye jelenleg: http://felholanyka.blogspot.hu/ – KÖLTÖZÉS ALATT 🙂   A tortához, ami nem mellesleg liszt és cukormentes, recept itt olvasható: http://felholanyka.blogspot.hu/2015/07/lelekgyogyszer-csokitorta.html  

Van úgy, hogy nagyon nem bírok magammal és szeretném megtölteni a lakást édes illattal. Azonnal. Ebbe pedig nem fér bele, hogy lesétáljak a boltig a néhány hiányzó hozzávaló beszerzéséhez. Türelmetlen vagyok. Meg elszánt is.Kipakolom a hűtőből ami van és még kicsit keresgélem azt, amiről biztosan tudom, hogy úgysincs ott…hátha mégis.Nem találom fel az év receptjét, mégis […]

Ismét egy recept Sacitól a Mozdulj Anyu! blogról. Diétás időszakban – bár amilyen finom bármikor! – remek megoldás a csoki iránti vágy leküzdésére. Főzés nélkül 10 perc alatt elkészíthető, rövid hűtés után jól szeletelhető, dobozolható és nassolható. Hozzáadott édesítőt nem tartalmaz és még a csoki is cukormentes. 🙂 A proteinporok nem csak turmixként fogyaszthatóak, remek […]

A chia magot az aztékok termesztették Mexikóban. A chia mag lehetőséget biztosít arra, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitamint. Széles körben hasznosítható, én eddig főleg kenyerekbe tettem, illetve sós nasik tetejét szórtam meg vele sütés előtt. Pudingként rövid ideje eszem és […]

Elfeledett kincs a lekváros fiók mélyéről. Egy üveg saját készítésű bodzabogyó lekvár, pilisi bodzabogyóból. Dupla élvezet. 🙂 Ízében remekül passzol a csokis, kakaós édességekhez, ma egy mindenmentes palacsintát álmodtam hozzá. Természetesen glutén- és laktózmentesen, a lekvár cukortartalmát leszámítva nincs benne semmi egyéb hozzáadott cukor. Na jó, 1 tábla étcsoki…. de az elkerülhetetlen volt a csokiöntethez! […]

Ha édes sütiillattal töltenénk meg a házat.Ha a nap szabadnapos.Ha csokoládéra vágyunk.Ha valami gyümölcsöset ennénk.Ha a diéta ellenére valamivel mégis kényeztetnénk magunkat.Ha valami jól esne a habos kávé mellé.Ha 30 percnél többet nem szeretnénk a konyhában tölteni.Ha jó lenne hétfőn valami finomságot is csomagolni az uzsonnás dobozba.… Mindig találhatunk legalább egy okot, hogy összedobjunk egy […]

A csoki a legjobb lélekgyógyszer. 🙂A jókedvet még jobbá teszi.Csokis, roppanós, gyümölcsös.Egy csésze kávéval az igazi.És még a nap is sütött hozzá! 🙂Nagyon brownie. Hozzávalók: 3 tojás 90 g cukor (vagy édesítő) 15 dkg laktózmentes vaj 1,5 tábla jó  minőségű étcsoki (15 dkg) 10 dkg mandulaliszt 1 maréknyi dió piros gyümölcs (gránátalma, eper, stb…) Vízgőz […]

Több mint 6 éve írtam az első blogbejegyzésemet, a mai recept egészen pontosan a 300. iromány. 🙂 Lehetett volna több is, mentségemre legyen mondva az utolsó 5 év amit külföldön töltöttem, nem túl aktív saját konyhai tevékenységgel. 😉 Ez úgy tűnik megváltozik, visszahoztam a székhelyemet, feltöltöttem a “kamrám” polcait, fűszeres készleteimet és befűtöttem a sütőmet […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top