csirke

Az elmúlt napokban megosztottam Veletek 7 különböző sós-pite receptet. Jöjjön most a legújabb, Húsvéti verzió. Medvehagymával, tavaszias ízekkel, ibolyamező közepén. Tagadhatnám, hogy szeretem a pitét? Nem, de nem is akarom. 🙂 Praktikussága mindent visz, ízesítésének csak a fantáziánk szab határt. Tökéletes langyosan egy beszélgetős-baráti ebédhez, uzsonnához egy pohár jéghideg rosé vagy fehérbor társaságában, de remek […]

Bevallom, gyermekkoromban nem kergetett Édesanyám knédlivel az asztal körül… ;), bár tagadhatatlanul sváb származású vagyok, de sajnos a hagyományokat nem őrizte a családunk. Dél-Tirolban és Tirolban töltött éveim alatt ismerkedtem meg a knédli sokszínűségével és elkészítési módjaival. Nálam inkább a “tél” kategóriájú ételek közé tartozik, nagyon szeretem egy jó forró húslevessel levesbetétként, vagy mint most […]

Ha vasárnap, akkor pitenap. 😉 Ez az az étel, ami tökéletes melegen/langyosan is éppúgy mint hidegen. Megúszós másnapokon, illetve amikor ilyent tervezek főzés szempontjából, tökéletes egy maradék szelet egy kis salátával. Bevált receptem van a tészta elkészítéséhez, most viszont glutén- és laktózmentes variációban készült Szafi reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható lisztkeverékével, amit sós ételekhez […]

Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő. Hozzávalók: csirkemell 2 db bébi cukkini 1 […]

spenótos-fetás csirkemell

március 24 , 2018 by Felholany

Talán már nem csak álmodozhatunk a tavaszról, hanem megérkezik a valóságban is. Én nagyon szurkolok! 🙂 Meteorológiailag itt van, csak a hőmérsékleti lemaradásokat kell pótolnia. Addig is enni kell, meg enni jó, meg enni élvezet… Mondjuk egy fetás spenóttal töltött csirkemellet, zöldséges-fetás kuszkusz és bulgur salátával? Még csak a kalóriákat sem kell hozzá számolgatni, annyira […]

Sokkal inkább adott. Egy gyors ebédet, meg egy élményt. Még mindig meg tudok lepődni az alma sokoldalúságán. Amit egyébként sajnos nyersen nem eszek meg. Tudom, tudom! De akkor se, na! Sütve vagy főzve viszont annál inkább. Egy jó kis almakompót, tejszínes almaleves vagy almaszósz kedvemre való, meg az is, ha sütőben sütöm a cikkekre vágott […]

Az olasz konyha után az indiai a sorban következő kedvencem. Sokoldalú és változatos konyha, számos ételkészítési technikával, színes hozzávalókkal, szemet gyönyörködtető látvánnyal. Különleges eszközökre nem, de indiai fűszerekre annál inkább szükségünk van ha ezt a konyhát választjuk. Mint például: asafoetida szárított curry levél római köménymag koriandermag mustármag ajwain kurkuma őrölt chili apró szárított chili friss […]

A hétvégén folytatódik a kánikula, ezért egy már-már megúszós “alig” főzést igénylő menüt ajánlok Nektek! A bevásárlólistát reggel elküldtem, és ha mindent bevásároltatok ami rajta volt, akkor kezdhetjük is a főzést. A megvásárolt ásványvizet folyamatos tempóban töltögessük magunkba! 🙂 A bulgur nem más, mint tört búza. A magyar hétköznapi konyhában inkább csak az utóbbi években […]

Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben. Nyilván én is […]

Zöldséges tortácska

január 08 , 2017 by Felholany

Tél van. Hideg van. Kemény hideg van. Bár 5 évig kemény télben, hidegben, fagyban és hóban gazdag vidéken éltem, megszokni nem tudtam. Sőt! A forró tea, forralt bor és forró levesek sem vigasztalnak túlságosan, bár a hatékonyságukat nem vitatom, nálam valahogy a színek játszanak eredményesen a téli hideg ellen. Próbálok minél több napsütést bezsákolni, ablakon […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top