colitis diéta

marha(jó) hétvége

október 15 , 2017by Felholany

A Mama (édesanya) főztje mindent visz. Megkérdőjelezhetetlenül. Mindig, minden körülmények közepette. Ha öröm van. Ha bánat van. Ha betegség van. Ha nincs semmi más, csak egy szimpla nap. Persze nekem még jobb, mint sokaknak másoknak. Az én Mamám ugyanis szakács. Meg a Nagyim is az. Így aztán magas volt a labda, én akartam, de nem […]

Még a tavasszal leptem meg magamat ezzel a spéci konyhai kütyüvel, amelyik zöldségekből képes nekem spagettit, vagy spirált “gyártani”, a harmadik kés pedig zöldség chips-hez szeleteli hajszálvékonyra az alapanyagot. Korábban nem volt olyan reszelőm, ami kellő vékonyságúra gyalulta volna a zöldségeket, mert vagy az ujjam bánta, vagy nem olyan volt amilyent szerettem volna. Remek zöldség […]

Egyetértek Fördős Zével abban, hogy ez a koviubis tésztasaláta bizony tényleg ütős, meg még finom is! A kovászos uborkával való kapcsolatom alig 3 hetes múltra tekint vissza, így azt nem mondhatom, hogy hűűűű tényleg, így is el lehet készíteni, mert nekem aztán most minden új. De egyébként tényleg! Hát így is el lehet készíteni! Keményen […]

A hétvégén folytatódik a kánikula, ezért egy már-már megúszós “alig” főzést igénylő menüt ajánlok Nektek! A bevásárlólistát reggel elküldtem, és ha mindent bevásároltatok ami rajta volt, akkor kezdhetjük is a főzést. A megvásárolt ásványvizet folyamatos tempóban töltögessük magunkba! 🙂 A bulgur nem más, mint tört búza. A magyar hétköznapi konyhában inkább csak az utóbbi években […]

Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben. Nyilván én is […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top