birs

Az ötödik. Az utolsó birsalma kissé belefáradt a várakozásba… 🙂 Nyári nagy kedvencem volt a “morzsás” süti. Szinte mindenféle gyümölccsel készült, és a végére már annyira lendületben voltam, hogy folyamatosan akadt bekevert morzsa a fagyasztóban arra az esetre, ha vacsorára ilyen jellegű édességhez támadna kedvem. Nem minta olyan nagy macera lenne elkészíteni (kb. 5 perc…), […]

A birsalmakompót újragondolása. Két szem gyümölcs volt még, ami igen gyors hanyatlásnak indult attól függetlenül, hogy a hűtőben tároltam.Ráadásul ebben a nyirkos-hideg időben néhanapján jól esik egy csésze forralt bor finom fűszerekkel: szegfűszeg, fahéj, stb… Már az illatától is jó kedvem lesz. 🙂A negyedik birssel készült ételem fűszezett fehérborban főtt puhára, és most sem hámoztam […]

5 szem birsalmából 5 féle receptet ígértem. Múlt hétvégén elkészítettem kettőt, az egyiket sajttal, a másikat csirkecombbal Flat Cat módra. 🙂A harmadik ismét egy csikehússal kombinált és valamival egzotikusabb ízvilágba visz el gyömbérrel és fahéjjal, ami a birs egyébként is meghatározó / különleges ízével remekül harmonizál. Nem ez volt a terv, de kezembe akadt a […]

Magával ragadott a birsalma láz. Az én konyhámban eddig nélkülözött gyümölcs jött, látott, győzött! 5 nagy szem, 5 recept. A tegnapi puffancs után a második a sorban és lesz még a héten! Flat-Cat konyhájában készült a Tejfölben sült birsalma, igazából annak indult a mai ebéd körete, de reggel megláttam a birsalmás mázban sült hús receptjét […]

Gyermekkorom óta nem ettem birsalmát, sőt évek óta nem is futottam bele. Kompótként és birsalmasajtként ismertem, de olyan sokféle recept került fel mostanában a netre, hogy kedvet kaptam a kísérletezgetéshez. Ehhez addig mentem, míg meg nem találtam a főszereplőt. 🙂Persze most sem tudtam kivárni, hogy elkészüljenek azok az “1 órán túli” ételek, amiket lementettem, most, […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top