Brownie

november 16 , 2009 by: Felholany Egyéb


Szombaton Márton napi libavacsorára voltam hivatalos. Igazából még sosem ettem libát… vagy csak nem emlékszem rá, ezért nagyon izgatottan vártam. Készültem (volna) magam is a napján valami libás finomságot sütni, de előző hétvégén nem álltam a helyzet magaslatán egészségileg, így kimaradt a piacolás és kimaradt a liba is. Márton napján általában szokás libát enni, de nem szokás mosni és teregetni… Ez utóbbit akkor hallottam a tévében, amikor az utolsó adag ruhát teregettem a szárítóra. Hmm… még jó, hogy nem vagyok babonás… :o)
És ha már vendégség, nem megyek üres kézzel, ráadásul csokiimádók várnak… így készült Vesta mesés csokis brownie receptje alapján a desszert. Számba vettem, hogy több gyerek lesz mint felnőtt ezért nem mertem megkockáztatni a chilit… De hamarosan sor kerül arra is!

  • Hozzávalók:

10 dkg vaj
15 dkg étcsoki (70% kakaótartalmút használtam)
17,5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
2 egész tojás
12,5 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
10 dkg mandulalapocska
1 gránátalma a díszítéshez

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
  2. Kivajazom a sütőformát.
  3. 10 dkg vajat az apróra tördelt étcsokival gőz felett megolvasztok.
  4. A cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a tojásokat habosra keverem.
  5. Hozzáadom a kakaóporral elkevert sütőporos lisztet.
  6. Hozzákeverem a vajas-étcsoki keveréket és a mandulát is.
  7. A tésztát a formába öntöm és előmelegített sütőben 30 percig sütöm. (Legközelebb 2 perccel rövidebb ideig…)

Biztos ami biztos alapon gyártottam egy adag sütőtökös-csokis-diós muffint is. :o) A részletes recept itt található, nem írom be ismét.

8 Hozzászólás

  • Mesések a fotók!! Isteni lehetett, nagyon szép a pirosas díszítéssel :))

  • Yasmine,
    mi tagadás, a gránátalma színéhez készült a brownie… :o) Persze ez csak részben igaz… de megdobta az egészet. Köszönöm! :))

  • Hmmm-én is teregettem:( Most mi lesz???
    A brownied-hoz csodásan passzol a gránátalma- nagyszerűen mutat!! Nagyon jó ötlet!!!

  • Mandkettő nagyon jól néz ki és biztosan finomak is voltak! De mondd, a gránátalma magja nem volt zavaró a brownie evésekor? Mármint nem skerült ráharapni? Vagy ez fölösleges aggály? Mert amúgy tényleg istenien passzolnak!:)

  • A brownie az egyik kedvenc édességem!! 🙂
    Jól néz ki, a muffinokról nem is beszélve… :O

  • Trinity,
    Márton nap "dologtiltó" nap volt a hiedelem szerint… Majd jövőre kipróbálom… 🙂
    Ízében is nagyon kiegészítette a brownie-t a gránátalma a frissességével. 🙂

  • Sedith,
    bár látszanak az apró magok, de könnyen "átharapható"… Nem olyan, mint a szőlőmag. Bátran! 🙂

  • Niki,
    nálam is Top 5-ben van! A muffin pedig egy nagy csoda a sütőtökkel… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum