banános-zabpelyhes palacsinta

március 05 , 2018 by: Felholany Egyéb

Ritkán eszek reggelire efféléket, aminek alapvetően két oka van:

  1.  ha munkanap van, akkor örülök ha a kávém előtt legalább egy fél keksz felét magamba tudom tömni, a reggeli meg bőven a munkahelyemen ér.
  2.  nem vagyok édesszájú és ha már hétvégi “luxus” reggeliről van szó, előbb teszem le a voksomat egy jó kis omlett mellett.

Időnként hiba csúszik a gépezetbe, látok egy jó fotót ami meghozza a kedvemet, vagy pedig éppen belefulladok a konyhámban fellelhető banánmennyiségbe. Vagy a kettő együtt. Aztán arra gondolok, hogy mennyi olívabogyós kiflit, zsemlét, vagy éppen pogácsát engedtem meg magamnak hétközben és lelkiismeretfurdalásom lesz. Ilyenkor szoktam recepteket átalakítani, hogy ellensúlyozzam a kilengéseimet. Így született ez a banános-zabpelyhes palacsinta is, hogy legalább lisztet ne használjak. (Egyébként függő vagyok. Imádok minden péksüteményt, magasan elöl a kenyereket.)

Hozzávalók: (9 darabhoz/2 személyre)

  • 1 banán
  • 2 tojás
  • 125 ml tej
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 tk. sütőpor
  • 1/2 rúd vanília magja, vagy 1 tk. vanília kivonat
  • csipetnyi só
  • pici olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz: krémes natúr joghurt, gyümölcs-, és méz ízlés szerint

A banánt villával összetöröm, hozzáadom a tojások sárgáját, tejet, vaníliát, apró szemű zabpelyhet, sütőport és csipetnyi sót. Jól összekeverem és kicsit hagyom állni. Felverem a tojások fehérjét, majd kanalanként, hogy ne törjem, óvatosan hozzáforgatom a banános keverékhez. A forró serpenyőt ecsettel megolajozom, két evőkanálnyi halmokat teszek bele a masszából és mindkét oldalán pirosra sütöm. Natúr joghurttal, nektarinnal, mézzel megcsurgatva tálalom. (A méz elhagyható, a banántól, ha az érett volt, elég édes lesz.)

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia kókuszvirágcukor könyv köret laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló nyaralás nyár olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás

Archívum

scroll to top