Avokádós fetakrémmel töltött cukkini tekercs

január 14 , 2017 by: Felholany Egyéb

Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), minden életszakaszomnak megvolt a maga szépsége és jelentősége, nem szeretném elfelejteni az életem eddigi részét (időnként azért persze takarítok kicsit), ezért nem is vágyok újra. Minden napot úgy alakítok, hogy az jó legyen és az adott pillanatból próbálom kihozni a legjobbat. Minden napban találok valami szépet, aminek örülni tudok.
Mély lélektani bevezetőm után a magyarázat, amin viszont picit változtatni kell majd a jövőben, hogy ne vásároljak össze több élelmiszert egy bevásárláskor, mint ami biztosan el fog fogyni. Na jó, azt megfogadom, hogy nem megyek éhesen vásárolni! 
Szóval tegnap este határozott voltam a boltban, és olívás bagetten kívül (amit akár meg is süthettem volna magamnak itthon) csak gyümölcsöt vettem. – Egészen büszke voltam magamra, hogy bár megfogdostam és megszaglásztam vagy egy tucatnyi dolgot, de nem hoztam haza őket.
Az itthoni készletem, amit a szombati ebédhez terveztem: édesburgonya, rukkola, bébi cukkini, kápia paprika, feta sajt, avokádó. 
Így készült:
A kápia paprikákat hosszában kettévágtam és forró grill serpenyőben mindkét oldaláról megsütöttem, a héjas feléről kicsit szenesre. Ment egy zacsiba, amíg ki nem hűlt, hogy a héjét szépen le tudjam húzni róla. (Ezt alapvetően a sütőben szoktam elkészíteni, vagy grillsütőben.) A cukkinit hosszában – jó éles késsel – felszeletelem és pici olívaolajjal a grillserpenyőben “rácsosra” sütöm.
A feta sajtot összetöröm, krémesre keverem egy avokádóval, sózni nem kell, de egy kis bors, esetleg tahini krém jól áll neki. 
Közben a kockára vágott édesburgonyát sós vízben felteszem főni.
A cukkini szeletkékre fektetek egy csík sült paprikát, megkenem a fetás-avokádós krémmel és óvatosan feltekerem.
A megfőtt édesburgonyát összetöröm, vajjal, meleg tejjel pürét készítek belőle, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek hozzá és ollóval belevagdosok 2-3 maréknyi rukkolát. 
Első ránézésre talán nem éppen összeillő párosítás de én szeretem az ilyen szokatlan dolgokat. Ha mondjuk sütünk hozzá valamilyen husit (hogy a pasik se fanyalogjanak), akkor a tekercseket ehetjük előételként, a főétel mellé pedig megállja a helyét a rukkolás édesburgonya püré. Én ma a menteset választottam. 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top