almás burgerhús spagetti burgonyával

április 14 , 2019 by: Felholany Egyéb

Hamburgernek indult, de mivel nem volt itthon hamburger zsemle és pont ennyi kedvem volt nekiállni sütni, így másként alakult a hamburger sült burgonya párosítás. Az alma tervben volt mert én nagyon szeretem a hús-gyümölcs párosítást, de ez várakozáson felül teljesített. Savanykás alma, enyhén fűszerezett darált pulykahússal, spagetti formára szelt, ropogósra sütött burgonyával és egy kis tavaszias uborka-pirosretek salátával. A tökéletes tavaszi étel.

Hozzávalók 2 személyre

a húspogácsához:

  • 25 dkg darált pulykacomb
  • ½ Granny Smith alma
  • 1 ½ szál újhagyma
  • 1 egész tojás
  • ½ ek. zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olívaolaj

a salátához:

  • 1 kígyóuborka
  • 5 szem pirosretek
  • ½ szál újhagyma
  • 1 doboz görög joghurt (vagy 1 doboz natúr joghurt + 3 evőkanál krémes tejföl)
  • ½ gerezd fokhagymasó
  • kapor

a körethez:

  • 3-4 szem nagyobb burgonya
  • olívaolaj

A kígyóuborkát meghámozom, hosszába félbevágom és kiskanállal kikaparom a magjait. Hosszában újra félbevágom, majd félcentis darabokra szeletelem. A pirosretket szintén félbevágom és vékonyan felszeletelem, majd apróra vágom az újhagymát is. A zöldségeket összekeverem a joghurttal, reszelek hozzá ½ gerezd fokhagymát, sózom és megszórom kaporral. Tálalásig hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

A húspogácsához apró kockára vágom az almát és apróra szeletelem az újhagymát, összegyúrom a darált hússal, sózom, borsozom és hozzáadok egy egész tojást. Ha nagyon lágy a massza, mehet hozzá a zsemlemorzsa is. Állni hagyom amíg előkészítem a köretet, melyhez a megmosott és meghámozott burgonyákat spirálvágóval felszeletelem és sózom. Teflon serpenyőben pici olajat hevítek, közepes lángra visszaveszem és a burgonyaspirálból tenyérnyi adagokat a forró serpenyőbe fektetek. Ha egyik oldala megsült, óvatosan átfordítom, hogy pirosra és ropogósra süljön mindkét fele. Közben egy másik serpenyőben is hevítek kevés olajat, amiben a húspogácsákat készre sütöm.

Az almától szaftos és zamatos húspogácsákat a ropogós burgonyával és a joghurtos salátával együtt tálalom.

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top