esti gyors: almás-„békönös” csirkemáj. meg édesburgonya püré

február 27 , 2018 by: Felholany Egyéb

Már megint egy megúszós  gyors recept. Ezernyi oka lehet, hogy éppen nincs tengernyi felesleges időnk amit a konyhában töltenénk, pedig jó lenne, de nem mindig megy. Vagy nincs hozzá kedv. Mondjuk ez utóbbi engem ritkán kerít hatalmába, ha kevesebb időm jut erre, akkor is szeretek „pepecselni” a konyhában, ez mindig kikapcsol. Ennek ellenére ez egy valóban gyors recept, 30 percbe belefér úgy, hogy közben még másra is jut idő. Kikérdezni a gyerek leckéjét, kivasalni egy adag ruhát, esetleg elolvasni néhány oldalt az éppen aktuális könyvből… 🙂 Aki szereti a hús/gyümölcs kombinációt, az ezt ne hagyja ki!

Hozzávalók: (2 személyre bőven)

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 nagy vagy 4 kisebb savanykás alma
  • 12,5 dkg kockázott bacön
  • 1 kis gerezd apróra vágott fokhagyma, esetleg fokhagymasó
  • borsikafű (vagy bors)
  • 3-4 evőkanálnyi fehérbor
  • friss kakukkfű ízlés szerinti mennyiségben, nálam sok
  • édesburgonya, vagy felesben sima és édesburgonya
  • tej
  • vaj
  • szerecsendió

A kockára vágott burgonyá(ka)t sós vízben felteszem főni. Forró serpenyőben lepirítom a bacönt és hozzáadom a kisebb diónyira vágott csirkemájat. Néhány perc párolás után sózom, megszórom borsikafűvel és a tört fokhagymával. Fedő alatt további 3-4 percig párolom. Ráöntöm a fehérbort és hagyom, hogy az alkoholtartalma 1-2 perc alatt elpárologjon. Beleteszem a szintén kisebb diónyi méretű kockára vágott hámozott almát, kakukkfű leveleket és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre párolom. A burgonyát összetöröm, vajjal és langyos tejjel krémesre keverem, szerecsendióval és szükség esetén még sóval ízesítem. Ha hedonista napom van, a tej helyett fele-fele arányban tejet és sűrű tejszínt használok. 🙂

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum