esti gyors: almás-“békönös” csirkemáj. meg édesburgonya püré

február 27 , 2018 by: Felholany Egyéb

Már megint egy megúszós  gyors recept. Ezernyi oka lehet, hogy éppen nincs tengernyi felesleges időnk amit a konyhában töltenénk, pedig jó lenne, de nem mindig megy. Vagy nincs hozzá kedv. Mondjuk ez utóbbi engem ritkán kerít hatalmába, ha kevesebb időm jut erre, akkor is szeretek “pepecselni” a konyhában, ez mindig kikapcsol. Ennek ellenére ez egy valóban gyors recept, 30 percbe belefér úgy, hogy közben még másra is jut idő. Kikérdezni a gyerek leckéjét, kivasalni egy adag ruhát, esetleg elolvasni néhány oldalt az éppen aktuális könyvből… 🙂 Aki szereti a hús/gyümölcs kombinációt, az ezt ne hagyja ki!

Hozzávalók: (2 személyre bőven)

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 nagy vagy 4 kisebb savanykás alma
  • 12,5 dkg kockázott bacön
  • 1 kis gerezd apróra vágott fokhagyma, esetleg fokhagymasó
  • borsikafű (vagy bors)
  • 3-4 evőkanálnyi fehérbor
  • friss kakukkfű ízlés szerinti mennyiségben, nálam sok
  • édesburgonya, vagy felesben sima és édesburgonya
  • tej
  • vaj
  • szerecsendió

A kockára vágott burgonyá(ka)t sós vízben felteszem főni. Forró serpenyőben lepirítom a bacönt és hozzáadom a kisebb diónyira vágott csirkemájat. Néhány perc párolás után sózom, megszórom borsikafűvel és a tört fokhagymával. Fedő alatt további 3-4 percig párolom. Ráöntöm a fehérbort és hagyom, hogy az alkoholtartalma 1-2 perc alatt elpárologjon. Beleteszem a szintén kisebb diónyi méretű kockára vágott hámozott almát, kakukkfű leveleket és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre párolom. A burgonyát összetöröm, vajjal és langyos tejjel krémesre keverem, szerecsendióval és szükség esetén még sóval ízesítem. Ha hedonista napom van, a tej helyett fele-fele arányban tejet és sűrű tejszínt használok. 🙂

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla chia colitis colitis diéta csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tavasz tea természetfotó tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top