almában sült mandulás süti

november 11 , 2018 by: Felholany Egyéb

Zseniális recept, mert még sütőformát vagy tepsit sem kell utána mosogatni. 🙂 Azért is jó, mert ha akarom, hozzáadott cukrot sem tartalmaz, hiszen az alma édes íze sütés közben megsokszorozódik ha édesebb fajtát választunk hozzá, mint például a Golden. De azért is jó, mert a sült almát feldobja egy kis roppanós íz a mandula személyében. A mandulát pedig szerintem mindenki szereti, de ha éppen dió van otthon, azzal sem lehet elrontani. A lakást betöltő sült alma illata nálam mindent visz. 10 perc előkészítés, 30 perc sütés. Amolyan vasárnapi megúszós recept: sütöttem is, meg nem is desszert. 🙂

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db Golden alma
  • 1 egész tojás
  • mandula kivonat
  • vanília kivonat
  • 1 tk. méz (csak nagyon édesszájúaknak)
  • csipetnyi só
  • 4 ek. darált mandula
  • aprított mandula vagy mandulaforgács

Az almákat körben 1/3 részükig meghámozom, magházukat kivájom úgy, hogy ne vágjam át teljesen. Kiszedek némi almahúst, amit a mandula-, vanília kivonattal és tojással botmixerrel összekeverek. (Ha szükséges, itt adom hozzá a mézet, vagy ízlés szerinti ízesítőt, cukrot, stb.) Hozzáadom a csipetnyi sót, összedolgozom a darált mandulával és beletöltöm az almákba. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Az én almáimnak nagyon melegük lehetett a sütőben, mert “ledobták” a kabátjukat. 🙂

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top